Helyi közélet

2016.12.07. 13:52

Sem az ár nem horrorisztikus, sem a határidő nem túl szűk

Mátészalka - Korábban <a href="http://mateszalkaleaks.blog.hu/2016/12/04/horror_aron_cserelnek_a_vizorakat_mateszalkan">a Mátészalkaleaks írta meg</a>, hogy a mátészalkai lakosok értesítőt kaptak, miszerint vízóra cserére kötelezi őket a szolgáltató egy vállalkozója közreműködésével - ám szerintük a határidő is túl szűkös (december 31.), illetve az árat is drágálják. A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szerint viszont erről szó sincs: se nem horror áron, se nem túl szűkös határidővel és nem a „vízórák” cseréjét javasolták mátészalkai ügyfeleiknek.

Mátészalka - Korábban a Mátészalkaleaks írta meg, hogy a mátészalkai lakosok értesítőt kaptak, miszerint vízóra cserére kötelezi őket a szolgáltató egy vállalkozója közreműködésével - ám szerintük a határidő is túl szűkös (december 31.), illetve az árat is drágálják. A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szerint viszont erről szó sincs: se nem horror áron, se nem túl szűkös határidővel és nem a „vízórák” cseréjét javasolták mátészalkai ügyfeleiknek.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. közleménye:

A többlakásos ingatlanokban felszerelt mellékvízmérők hitelesítési ideje 8 év, ezt követően hitelesített mérőre ajánlott cserélni a vízmérőt, ha azt szeretné a tulajdonos, hogy a továbbiakban is a vízszolgáltatótól kapja a számlát. A csere természetesen nem kötelező, belső elszámolásra, költségmegosztásra a mérő korlátlan ideig alkalmas. A fogyasztóvédelmi szabályok azonban a szolgáltató számára előírják, hogy kizárólag hiteles mérő alapján számlázhat!

Jogszabály írja elő azt is, hogy október 31-ig kell értesíteni a tulajdonosokat a hitelesítés lejártáról. Ezt megtettük, lehetőséget biztosítva az ügyfeleknek a hiteles mérés biztosítására.

A szóban forgó mellékvízmérő kiskereskedelmi ára 4 975 - 6 125 Ft, ehhez képest az általunk ajánlott csere teljes költsége munkadíjjal, plombázással 5 100 Ft …

Természetesen a bekötési vízmérők cseréjét, melyek az ingatlanok (családi- és társasházak) vízfelhasználását mérik, a szolgáltató továbbra is külön díj megfizetése nélkül végzi, hiszen a költségviselést az dönti el, kinek a tulajdonában van a vízmérő.


Mátészalka – Juj, ez sem egy kellemes meglepetés így karácsony előtt: Mátészalkán többen is értesítőt kaptak, miszerint vízóra cserére kötelezi őket a szolgáltató egy vállalkozója közreműködésével – ám az értesítő 5100 Ft-os és 10800 Ft-os darabárat emleget – írta meg a Mátészalkaleaks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában