Helyi közélet

2017.03.10. 13:57

Egyetértesz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetésével?

Nyíregyháza – Úgy tudom, a plusz egy tanévet az óvoda és az általános iskola közé fogják beékelni. Nem értem, mi szükség erre. Egy jó képességű, iskolaérett gyermeknek szerintem 8 év is elég az általánosban, akinek mégsem, az maradjon egy évvel tovább az óvodában – válaszolta Kardosi Karina.

Nyíregyháza – Úgy tudom, a plusz egy tanévet az óvoda és az általános iskola közé fogják beékelni. Nem értem, mi szükség erre. Egy jó képességű, iskolaérett gyermeknek szerintem 8 év is elég az általánosban, akinek mégsem, az maradjon egy évvel tovább az óvodában – válaszolta Kardosi Karina. Zsigó Fanni szerint, ha a „nulladik évfolyam” a felzárkóztatást szolgálja, nem szerencsés, hogy mindenkire kiterjesztik. – Elegendő lenne csak azoknak lehúzni egy plusz tanévet, akiknek szükségük van rá, hasonlóan egyes középiskolákhoz.

Csatlós Péter üdvözli a változást. – A kishúgomnál látom, milyen nehéz a játékok birodalmából átlépni a tanulás földjére. Az óvoda és iskola közötti szakadék betemetésében sokat segíthet a plusz tanév – érvelt a fiatalember.

Kazicsku Máté szerint már így is túl sok időt töltünk iskolapadban, mire kikerül az ember egy jobb egyetemről, közel van a harminchoz. Karászi Botond komolyan veszi a tanulást, az orvosira készül.

– Sok időt, energiát elvesz a felkészülés, a nulladik évvel még inkább kitolódik majd a munkába állás, a házasságkötés és a családalapítás ideje a magyar fiataloknál – jósolta. – Több szorgalom mellett elegendő lenne a jelenlegi nyolc általános iskolai év – vélte Jeles Áron.

 

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában