Helyi közélet

2017.03.09. 12:13

Ellenőrizzük a pecsétet a tagdíj befizetésekor!

Nyíregyháza - Lapunk keres egy becsületes horgászt címmel jelent meg az elmúlt heti Horgász, vadász oldalunkon egy felhívásunk, amelyre végül nem reagált a számunkra ismeretlen sportember.

Nyíregyháza - Lapunk keres egy becsületes horgászt címmel jelent meg az elmúlt heti Horgász, vadász oldalunkon egy felhívásunk, amelyre végül nem reagált a számunkra ismeretlen sportember.

Olvasta azonban a felhívást Radóczi János, a Tisza-Rétköz Horgászegyesület elnöke, aki reagálásként levelet küldött szerkesztőségünkbe. Többek között ezt írta:

„Egy becsületes horgászt” cím alatt olvastam egyesületünk nevét. A levélíró panaszát így ismeretlenül mi sem tudjuk orvosolni, de mivel hasonló jellegű érdeklődés telefonon hozzánk is érkezett, úgy gondolom, célszerű lenne az egyesületi tagsággal kapcsolatos folyamatot megvilágítani.

A tagsági viszony létesítésekor a tagdíj befizetésének évében a tag élvezheti a tagságból származó előnyöket. A következő évben várjuk az újabb tagdíj befizetését. Ha ez nem történik meg, a tagot erről értesítjük, illetve felkérjük, hogy pótolja. Ha ez nem történik meg, nyilván a tagsági jogokat nem élvezheti, így kizárásra kerül. Feltételezhető, hogy valamilyen egyesületnek tagjává vált az eredeti tagunk, hiszen állami horgászjegyhez és területi engedélyhez jutott, tehát ő jóhiszeműen járt el. Mindössze arról nem győződött meg, hogy ahol tagságot létesített, az melyik egyesület volt.

A jelenség magyarázata, hogy egyre gyakrabban alakulnak egyesületek – 10 fővel például –, amelyek vízterülettel nem rendelkeznek, tehát nehezen meghatározható céllal jönnek létre. Mindenesetre a MOHOSZ által előírt tagsági díjat begyűjtik, amit nem feltétlenül a horgászattal kapcsolatban használnak fel.

Az a horgász, aki rutinszerűen jelenik meg, mondjuk egy volt bizományosunknál, aki azóta egyesületet alapított, joggal hiszi, hogy a Tisza-Rétköz Horgászegyesületben erősítette meg tagságát, azonban ha nem figyel, a tagsági könyvébe egy másik egyesület bélyegzője kerülhet.”

A levél kézhezvétele után telefonon is megkerestük Radóczi Jánost azzal a kérdéssel, mit tegyen az, aki továbbra is a Tisza-Rétköz Horgászegyesület tagja akar lenni.

– Bárki bármikor beléphet az egyesületünkbe. Kez­demé­nyeznie kell a belépést, valamint a tagdíjat be kell fizetni­e, csak legyen figyelmes, valóban a Tisza-Rétköz Horgász­egyesület pecsétje kerüljön a könyvecskébe.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában