Helyi közélet

2017.04.13. 15:59

Dél-Koreában a Pro Musica

Nyíregyháza - A Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara szemináriumot tart és koncerteket ad.

Nyíregyháza - A Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara szemináriumot tart és koncerteket ad.

A Szabó Dénes karnagy vezette világhírű gyermekkar a világ sok helyén megünnepelt Kodály-emlék­év apropóján kilenc koncertet ad április 12–55. között a távol-keleti országban.

A dél-koreai magyar nagykövetség szervezésében létrejött koncertkörút Szöulban kezdődik, ahol csütörtökön és pénteken a Kodály-módszerről tartanak szemináriumot és mesterkurzust zenei szakembereknek, majd hangversenyt adnak Bartók Béla kórusműveiből. Szombaton Pyeongtaek városban, másnap Gwangmyeongban, hétfőn Jeonjuban várják koncertekkel az érdeklődőket, április 18–19-én pedig Pohang és Gimhae városokban a helyi gyermekkórusok vendégeként lépnek fel.

Április 20-án Busanban – ahol korábban kórusolimpiát is nyert Szabó Dénes csapata – városnézéssel, egyetemlá­togatással és tengerparti kirándulással lazítanak egy kicsit, majd április 21-én Jinjuban folytatódik a Cantemus-koncertek sora. A gyermekkórus turnéjának utolsó koncertje április 22-én Daeguban lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában