Helyi közélet

2017.04.19. 18:02

Ma is igaz: ép testben ép lélek

Nyíregyháza - A gerincbetegségek gyógyításától a meditáció jótékony hatásáig számos új információt hallhatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek április 22-én 10 órától a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házban megrendezett programsorozaton.

Nyíregyháza - A gerincbetegségek gyógyításától a meditáció jótékony hatásáig számos új információt hallhatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek április 22-én 10 órától a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házban megrendezett programsorozaton.

Az Arokisz Kft. és az Alvégesi Művelődési Ház szervezésében sorra kerülő ingyenes foglalkozások akár meg is változtathatják az életét mindazoknak, akik szabadulni akarnak a stresszes hétköznapoktól.

Amerikából érkezett

A Pilates-torna egyre több országban hódít, és életkortól függetlenül segíti az egészség és a csinos alak megőrzését vagy visszaszerzését.

Dr. Szikora Lászlóné Éva, a Pilates Központ vezetője nyitja meg a programot, majd arról lesz szó, hogy a gerincbetegségeket hogyan lehet gyógyítani a Pilates-torna segítségével. E témában dr. Szikora László főorvos osztja meg információit és tapasztalatait a hallgatósággal. Foglalkozást vezet Szőke Mariann (USA), aki meghonosította hazánkban a Pilates-módszert.

Az Alvégesi Tánccsoport műsora is szórakoztatja a résztvevőket, majd egészséges ételeket és italokat kóstoltat Molnár Mónika, a vegán konyha népszerűsítője. A vendégek Tai Qi és harcművészeti bemutatót láthatnak Sifu Miló András irányításával.

A test és a lélek összetartozását a meditáció egyértelműen bizonyítja, erről tart előadást Volomné Tóth Kornélia, majd az érdeklődők ki is próbálhatják és meg is tapasztalhatják ennek a jótékony hatását. A kismamákhoz szól Ruttkay Dóra kismama-pilatesoktató, és vezet néhány gyakorlatot.

Párnával, szalaggal

A programsorozat további részében speciális párnával, illetve szalaggal vezet órát dr. Szikoráné Éva pilatesoktató. A gyakorlatokhoz matracot vagy polifoamot vigyenek magukkal a résztvevők!

Színre lép a Napfény Lányai Hastánccsoport, valamint vérnyomást és vércukorszintet mérnek a Kertvárosi Gyógyszertár dolgozói. Játszóház és kézműves-foglalkozás lesz a gyerekeknek, valamint tombolasorsolás is színesíti a 16 óráig tartó eseményt.

KM


Mi a Pilates-módszer?

A Pilates-fitnesszmódszert a német Joseph Pilates dolgozta ki a XX. ­század elején. 2010-ben 11 millió gyakorlója és 14 ezer oktatója volt az USA-ban. A pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a „nyugati” világ anatómiai ismereteit a „keleti” mozgáskultúra egyes eszközeivel. Nagy szerep jut a gerinc stabilizáló izmainak és a speciális légzéstechnikának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában