Helyi közélet

2017.04.27. 15:10

Vívj meg az őshüllővel!

Nyírbátor - A sötét rejtélyek leleplezéséhez sárkányvadászok és rejtvényfejtők előnyben!

Nyírbátor - A sötét rejtélyek leleplezéséhez sárkányvadászok és rejtvényfejtők előnyben!

Kalandot s játékot szerető párokat, baráti társaságokat, családokat várnak április 29-én 20 óra után a Bá­thori Várkastély és Panoptikumba. A jelentkezőknek Vid vitéz örökébe kell lépniük, s le kell győzniük a gonosz sárkányt. Mindez most különféle rejtvények, fejtörők, feladványok megoldásával érhető el.

A legenda szerint ugyanis a hős Vid vitéz, a Báthoriak őse évszázadokkal ezelőtt megküzdött a vérszomjas Dracoval, az Ecsedi-láp óriási sárkányával, ám nem sikerült véglegesen elpusztítania. A ravasz őshüllő egy varázsige segítségével átmenekítette a lelkét, s csak arra vár, hogy ismét testet ölthessen.

Ennek már a jelei is megmutatkoztak a várkastélyban, mivel sötétedés után különféle rejtvények öltöttek alakot. A tét nem kicsi: időben meg kell oldani ezeket a feladványokat, különben a fenevad újra veszélyeztetni fogja a világot. A sárkány elleni harchoz ezúttal nem kell más, csupán egy toll és egy zseblámpa, némi ügyesség és persze az ódon kastély sötét termeiben némi bátorság.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában