Helyi közélet

2017.05.18. 18:45

Balázs Attila, a Mai Manó Ház mestere

Budapest, Nyíregyháza - Rangos szakmai elismerést jelent a 25 évet sűrítő 25 fotó kiállítása Budapesten.

Budapest, Nyíregyháza - Rangos szakmai elismerést jelent a 25 évet sűrítő 25 fotó kiállítása Budapesten.

Mi a manó a Mai Manó Ház? – kérdezheti a laikus, holott a bennfentesekbe hosszú évek óta beleivódott: a Magyar Újságírók Szövetségének Fotóriporterek Szakosztálya hagyományosan ott rendezi a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíj nyertesének tárlatát. A Nagymező utca 20. szám alatt található a Magyar Fotográfusok Háza, azaz a Mai Manó Ház. Ott tekinthető meg június 7-éig a nyíregyházi Balázs Attila nívós összeállítása.

A Mi vagyunk azok kiállítás a munkásságom hű tükörképe.

Balázs Attila

– Az adott térben a riportalanyok önmagukat adják, ettől válnak igazán hitelessé és érdekessé a fotók – jegyezte meg Bánkuti András, a Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke a megnyitón.

Rontó Tihamér elítélt sapkáját levéve üdvözli a börtön egyik tisztjét a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön udvarán. Az elítéltek minden esetben így köszöntik a börtön dolgozóit, 2011

Fotó: Balázs Attila

Méltóságos ábrázolásmód

– Nagy megtiszteltetésnek tartom azt, hogy a huszonöt éves képanyagomból válogathattam huszonöt nekem különösen sokat jelentő alkotást – említette Balázs Attila. – Az a fotóriporteri attitűd vezérelt mindegyiknél, hogy a riportalanyokat a megfelelő méltóságukban ábrázoljam. A drámai helyzetet nem erősítettem fel, pusztán csak a valóságukban igyekeztem visszaadni őket a finom képi eszközök segítségével. A Mi vagyunk azok című kiállítás a munkásságom hű tükörképe.

- KM-LTL -


Névjegy

Balázs Attila

Születési idő, hely: 1969, Nyíregyháza

Pályafutása: a Kelet-Magyarország munkatársa, rovatvezetője (1989–2008), az MTI nyíregyházi fotóriportere (1993-tól), jelenleg az MTVA külső munkatársa

Családi állapota: nős, két fiuk van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában