Helyi közélet

2017.05.19. 17:50

Óperenciawood és Törpföld

Nyíregyháza - A Hang-Szín Musical- és Színitanoda június 11-én a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán tartja évzáró vizsgaelőadásait.

Nyíregyháza - A Hang-Szín Musical- és Színitanoda június 11-én a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán tartja évzáró vizsgaelőadásait. Az érdeklődők 14 órától a kis- és középső csoportosok műsorát, este héttől pedig a nagyok produkcióját láthatják.

Slágerek és paródiák

A tanoda legkisebbjei és középsősei a műsoruk első részében egy zenés mesejátékot mutatnak be, amely a törpék életébe enged bepillantást. A törpenetes törpténet zenéjét Veress Tibor és Bánhidi Krisztián komponálták, a dalszövegeket Tomku Kinga és Bánhidi-Matejkó Marcsy írták. A második részben mesemusicalekből (többek között az Anasztázia, az Aladdin, A kis hableány, az Oroszlánkirály és A padlás ismert dalaiból) válogatnak, de popzenei számok feldolgozásait is előadják.

A nagycsoportosok ugyancsak két részben adnak számot tudásukról: a fiatalok zenés paródiát adnak elő, aminek Óperenciawood a címe, és híres mesehősökön keresztül mutatja be a média „való világát”, tele (angol)humorral, vicces fordulatokkal.

A szünet után a közönség ismert és közkedvelt popzenei számok többszólamú feldogozásait hallhatja olyan előadóktól, mint Justin Timberlake, Lady Gaga, Sia Furler, a Eurythmics vagy Mi­chael Jackson. A koreográfiákat Bánhidi-Matejkó Marcsy és Bánhidi Krisztián készítették, a dalokat dr. Bánhidiné Maróti Magdolna tanította be.

A tanodások várják az érdeklődőket, jegyek már kaphatók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában