Helyi közélet

2017.06.15. 10:59

Három fiatalkorút tartóztattak le rablás miatt Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte három nyírtelki gyanúsított előzetes letartóztatását.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte három nyírtelki gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2017. június 10-én reggel egy nyíregyházi presszóban megismerkedtek két férfival, és együtt italoztak, majd együtt távoztak a presszóból, és gyalogosan indultak el a vasút mentén. Kis idő múlva a három fiatal gyanúsított ököllel elkezdte ütlegelni a két férfit, és amikor azok a földre kerültek, rugdosták őket, közben pénzüket és telefonjaikat követelték. Az egyik sértett zsebéből kivették a telefonját, elvették a válltáskáját benne irataival, és kulcsaival együtt. Cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor B. N. sértett segítségért és a rendőrségért kezdett kiabálni. Ekkor a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára és magas büntetési tételére (5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés) – valamennyi gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsítottakkal szemben csak a legszigorúbb kényszerintézkedés biztosítja, hogy ne vonják ki magukat az eljárás alól, illetve ne veszélyeztessék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak, védőik és törvényes képviselőik fellebbezést jelentettek be.

- Nyíregyházi Törvényszék -


A három elkövető Nyíregyháza kevésbé forgalmas részébe csalta a két sértettet azért, hogy értékeiket megszerezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában