Helyi közélet

2017.06.23. 15:45

Sok kicsi sokra megy: tehetséggondozás a Besiben

Kisvárda - A diákok megfigyeltek, vizsgálódtak, kísérleteztek, értékeltek és vitatkoztak.

Kisvárda - A diákok megfigyeltek, vizsgálódtak, kísérleteztek, értékeltek és vitatkoztak.

Nagy sikerrel zárult iskolánkban a „Sok kicsi sokra megy” elnevezésű tehetséggondozó NTP-s program az idei tanévben. A legfőbb célunk a 9–12. évfolyamos diákok (főleg a lányok) természettudományok iránti érdeklődésének felkeltése volt, a felfedeztető tanulás és a felelős kutatás, innováció módszereivel.

A négy pillérre épülő programunkat úgy állítottuk össze, hogy a tehetségígéreteket és a szunnyadó tehetségeket minél hatékonyabban tudjuk megszólítani. Számukra komplex programot állítottunk össze, amely tanulásmódszertani és önismereti foglalkozásokat, előadásokat és tanulmányutakat tartalmazott.

Megtanultak jól tanulni

A tehetséggondozó program foglalkozásain a diákok a hétköznapi élethez nélkülözhetetlen természettudományos ismeretekre tettek szert, immár önállóan tudják értelmezni a körülöttük lévő világ természeti jelenségeit, értik a szervezetükben lezajló folyamatokat és felelősen gondolkodnak a környezeti és természetvédelmi kérdésekről. A felfedeztető tanulás módszert alkalmazva a diákok problémákat fogalmaztak meg, megfigyeltek, vizsgálódtak, kísérleteket terveztek és végeztek, adatokat gyűjtöttek, értékeltek, összegeztek, vitatkoztak.

A biológiafoglalkozásokon a mikrovilág megfigyelése, az élő szervezet működésének vizsgálata, környezetvédelmi problémák modellezése volt a feladat. A földrajzos alkalmakon modelleztek, vulkánt építettek és csillagokat vizsgáltak a fiatalok.

A tanulásmódszertani programon a tanulás tanulásában segíthettük a gyerekeket, az önismereti alkalmakon pedig egyebek mellett a lelki fejlesztésre helyeztük a hangsúlyt.

- Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában