Helyi közélet

2017.06.07. 18:17

Zenith 50: Lompos, Rutya és Bütyök hatalmas bulira készül

Nyíregyháza - A Hotel Sóstó katlanjában június 23-án ünneplik a fél évszázadot.

Nyíregyháza - A Hotel Sóstó katlanjában június 23-án ünneplik a fél évszázadot.

Manapság a Zenit szó hallatán sokaknak a szentpétervári futballcsapat jut az eszébe. Nyíregyházán a Zenith zenei védjegy, a legendás együttes az idén 50 éves, és bár roppant rutinos tagok alkotják, fel sem merül bennük, hogy Szent Péter vár. Mi több, tele vannak energiával, és mivel jubileumi évet írunk, eltökélték: megadják a módját a jeles évfordulónak.

Verba Sándor vendégszeretetét élvezve szerdán nagy dobra verték, hogy június 23-án 20 órától a Hotel Sóstó katlanjában emlékezetes bulit csapnak. A saját szerzemények mellett a 70-es évek pop-rock slágerei is felcsendülnek a születésnapi koncerten. Esőnapnak június 25-ét jelölték meg. De ez fel sem merül bennük, bíznak az égiek együttműködésében. Az új hullám képviseletében színpadra lép Molnár Renáta, Zentai Edit és Dömötör Sándor (Sanka), a kemény magot pedig Zboray Károly (Bütyök), Vörös Lajos (Lompos), Roskó Béla (Rutya), Bari Lajos (Lui), Száraz Tamás (Tomó) és Dömötör Sándor (Döme) alkotják. Anno többek között az Eddával felváltva zenéltek Rakamazon, de amíg Pataki Attiláék elhagyták az acélvárost és befutottak, addig a Zenith maradt Nyíregyházán.

Farkas Shulcz Tibor remek korrajzot írt róluk a Ko-Rock című kincset érő könyvében. Bár már túl vannak a zeniten, kiadják magukból mindazt a sóstói éjszakában, ami a csövükön kifér. Szent Péter pedig várhat jó sokáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában