Helyi közélet

2017.07.08. 18:33

Hőszigeteléssel és napelemekkel takarékoskodik a község

Bököny - A fejlődés útjára lépett a 300 közmunkást foglalkoztató település.

Bököny - A fejlődés útjára lépett a 300 közmunkást foglalkoztató település.

Négy pályázaton is nyert a közelmúltban Bököny a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Megújul az idősek otthona, az óvoda és az önkormányzat épülete, s a pénzből szenny­vízelvezetésre is futja. A rendelkezésre álló közel 100 millió forintból nem csupán az épületek külső hőszigetelését tudják megoldani, de mindenhová napelemeket helyeznek, s velük az elektromos energiaigény 80 százalékát biztosítani tudják. Piskolczi Géza Péter polgármester nem győzte sorolni a sok feladatot, amely az elkövetkező időszakban vár a közel egymilliárdos költségvetésből gazdálkodó településre.

Legutóbb 224 millió forintot fordítottunk utakra." Piskolczi Géza Péter

Csak két utcában nincs aszfalt

Hatvanhét millióból korszerűbbé válik a község piaca, s a 46 idős ember elhelyezésére alkalmas bentlakásos otthon szomszédságában felépülhet egy olyan 160 négyzetméteres épület, amely az idősek nappali ellátását hivatott biztosítani. Lesz benne konyha, társalgó, foglalkoztató, pihenőhelyiség, s már megtették a kezdő lépéseket a beruházás elindítása érdekében.

– Legutóbb 224 milliót fordítottunk az utak rendbetételére, s a munkálatok már tavaly elkezdődtek. Hamarosan azzal dicsekedhetünk, hogy Bökönyben mindössze két olyan utca van, amely még nem kapott aszfaltborítást – mesélte büszkén a polgármester, kitérve arra is, hogy a hét vezér park szomszédságában nemrég avatták fel az 1956-os emlékművüket. A parkba a későbbiek során játszóteret és kondiparkot szeretnének telepíteni, amihez már pályázatot is benyújtottak.

A tetőteret is beépítenék

– A főterünk rendezése is az utolsó fázisába lépett, s bár önerőből szépítjük, reményeink szerint még ebben az évben elkészülünk vele. Jó irányba haladunk, látványosan fejlődő település lettünk, csak azt sajnáljuk, hogy eddig még nem sikerült pénzt szereznünk az öregek otthona tetőterének a beépítésére. Három pályázatot is benyújtottunk rá, de mindegyiket azzal utasították el, hogy 10 ezer fő alatti településen az idősgondozás nem kötelező feladat. Pedig a várakozási lista hosszú, s ha kaphatnánk vagy 200 millió forintot, további 50 idős ember elhelyezésére nyílna lehetőség – adta tudtul Piskolczi Géza Péter.

- KM-MJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában