Helyi közélet

2017.07.27. 10:37

Repült és gurult a korong

Nyírpazony, Kabalás - Izgalmas és szoros versenyt láthattak az érdeklődők a Milotay Gábor Emlékversenyen.

Nyírpazony, Kabalás - Izgalmas és szoros versenyt láthattak az érdeklődők a Milotay Gábor Emlékversenyen.

Több szempontból is izgalmasra sikerült az idei Milotay Gábor Emlékverseny, amelyet a közelmúltban rendeztek meg a kabalási lőtéren. Az alaphangot megadta a változó időjárás, de végül a pályát elkerülték az esőfelhők, s további izgalmakat okoztak a 40 versenyzőnek az agyaggalambok és -nyulak.

Egyszerre indított korongok

– Az 50 korongot kétfelé bontva lőtték meg a versenyzők. Az öt lőállásos gyorsított korongvadász pályán az első körben lőállásonként 3 szóló és 1 vadász dublé tornáztatta meg a fegyvereseket – avatta lapunkat a részletekbe Fazekas Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara titkára.

– A második 25 lövésre a gépek beállítása nem változott, de itt az 1 szóló korongot kettő dublé követte, ahol is a második korong lövésre indult. Az ötven lövés után a bizottság értékelte az eredményeket és kategóriánként a legjobb öt versenyző állhatott a döntőben a lőállásokba. A szervezők pedig tovább fokozták az izgalmakat, ugyanis itt a dublé korongjait nem egymás után, lövésre, hanem egyszerre indították, így a versenyzőknek villámgyorsan kellett dönteniük, hogy milyen sorrendben lőjék meg azokat. Hogy igazán izgalmas legyen a döntő, az első tíz lövés után a leggyengébb versenyző kiesett, majd a következő öt lövés után újabb lövész sétálhatott le a pályáról. A végül a talpon maradó két versenyző az első és második helyet egy szóló koronggal és két dubléval döntötte el – tette hozzá befejezésül a megyei titkár.

KM

A verseny eredménye

A profik kategóriája: 1. Hajzer Szabolcs, 2. Kozák Zsolt, 3. Ifj. Szakács Zoltán.

Az amatőrök kategóriája: 1. Kukuly Mihály, 2. Kakócz Lajos, 3. Kiss József.

Csapatverseny: 1. Kálmánházi Nimród Vadásztársaság, 2. Rakamazi Nimród Vadásztársaság, 3. a Kezdők csapata.

Összeszokott a puskával

Kakócz Lajos, a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság tagja az amatőrök között a második helyet szerezte meg:

– Először versenyeztem ezen a pályán, s igen jól éreztem magam. A repülő és a guruló korongok élethűen visszaadják a vadászat hangulatát. Gyakorlásra mindenképpen jó egy ilyen verseny, ilyenkor kell gyakorolni a lövést, nem a vadászaton. Magam is meglepődtem, hogy bekerültem ötödikként a legjobbak közé. A döntőben már nem volt veszítenivalóm, és sikerült nagyon nyugodtnak maradnom. Jól koncentráltam, sikerült összerakni fejben a lövészetet. Ugyanakkor a sikerben az is szerepet játszhatott, hogy már 25 éve vadászom, összeszokott párt alkotunk az IZS 16-os kaliberű fegyveremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában