Helyi közélet

2017.09.05. 17:08

Dr. Alban lesz a sztárvendég Nyíregyházán!

Nyíregyháza - Kossuth téri pezsgés: Tirpák fesztivál és pálinkanap.

Nyíregyháza - Kossuth téri pezsgés: Tirpák fesztivál és pálinkanap.

Közeleg a következő nagyrendezvény Nyíregyházán: szeptember 23-24-én esedékes az ötödik Tirpák fesztivál, melyet pálinkanappal kötnek egybe.

– Bebizonyosodott az elmúlt években, hogy ez az egyik legnépszerűbb program a városban: tavaly a két nap alatt 18 ezer adag étel fogyott el, és közel 25 ezren látogatták meg a Kossuth teret – vont gyorsmérleget dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – Az idén pálinkanappal bővül a kínálat. A megyei pálinkakultúra nagykövetei képviseltetik magukat. A partnervárosok közül ígérte részvételét Rzeszów, Bielsko Biala, Eperjes, Szatmárnémeti és Ivano-Frankovszk. Csavartunk egyet a szőnyegen, és úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem csak magyar előadókat hívunk meg, hanem felvettük a kapcsolatot a menedzserekkel, és eljutottunk dr. Albanig, akire nyugodtan mondhatjuk azt, hogy világsztár. Nagybányán óriási tömeg volt CC Catch, Sabrina és a Culture Beat fellépésén, Szatmárnémetiben személyesen láttam, amint dr. Alban fergeteges hangulatot csinált. Nyíregyházán szeptember 23-án, szombaton negyed kilenc után lép a színpadra. Különleges biztonsági intézkedések lesznek, és már most nyomatékosítom, hogy kerékpárstopot hirdetünk.

A Tirpák Fesztivál és pálinkanap szeptember 23-án 10 órakor a népi ízek találkozójával nyílik. Este hétkor a retro party vendége Dj. Náksi, Betty Love, az Ámokfutók, Kefír és Csordás Tibi, majd következik dr. Alban.

Szeptember 24-én, vasárnap a II. Nyíregyházi bogrács- és grillbajnokság kezdődik, 16 órakor pedig Lacibetyár vígadója szélesre tárja kapuit. Szem, száj, torok nem marad szárazon, has nem marad üresen.

- Ladányi Tóth Lajos -


Világslágerek fűződnek a nevéhez

Dr. Alban első albumából – amely a Hello Afrika címet viseli – világszerte egymillió darabot adtak el. Egy évvel később megjelent a második album, a One Love, amelyből világviszonylatban 1,6 millió darab kelt el. Az első kimásolt kislemez az It s my Life (Az én életem) volt, melyből számos remix is készült. A legsikeresebb, melyet a lemezlovasok is játszottak, a Raggadag Remix. Dr. Alban összesen 5 millió albumot és 6 millió kislemezt adott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában