Helyi közélet

2017.09.14. 15:29

Rengeteg pénz keresi a helyét a piacon

Nyíregyháza - A gazdaság növekedését főleg a megfelelő munkaerő hiánya korlátozza.

Nyíregyháza - A gazdaság növekedését főleg a megfelelő munkaerő hiánya korlátozza.Az elmúlt években a magyar gazdaság jelentős eredményeket ért el, de a további növekedés korlátokba ütközhet, mert a cégeink többsége nemzetközi összehasonlításban nem elég versenyképes – beszélt többek között erről Bod Péter Ákos közgazdász professzor csütörtökön Nyíregyházán, az Erste Bank Sóstói Múzeumfalu Pálinkaházában tartott üzleti fórumán. A volt ipari miniszter és jegybankelnök szerint az elkövetkező években növekvő kockázatokkal és mind nagyobb erőforrás-korlátokkal kell szembenéznie a magyar gazdaságnak. Versenyképességi problémákkal is meg kell küzdenünk: miközben a 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató magyar vállalatok termelékenysége jobb, mint a visegrádi országok vállalatainak átlaga, addig a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenysége elmarad a régiós versenytársakétól.

A tudósítás teljes terjedelemben a Kelet-Magyarország 2017. 09. 15-i számában olvasható vagy elérhető a kelet.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában