Helyi közélet

2017.09.27. 13:50

Videó: Maguk álltak neki a vonatfülke takarításnak az elégedetetlen mátészalkaiak

Mátészalka - A Mátészalkaleaks csoport ismét hallat magáról.

Mátészalka - A Mátészalkaleaks csoport ismét hallat magáról.

A mátészalkai és környékbeli állampolgárokból álló lelkes társaság, most egy polgári elégedetlenségi akciót hajtott végre a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon.

Az apropó az volt, hogy bár sokat fejlődött a vasúti kocsik tisztasága az elmúlt negyed év során, és mára már majd minden Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonaton van egészségügyi papír, kéztörlő és többnyire szappan is, de még mindig van tennivaló.

Ezért a Mátészalkaleaks csoport tagjai úgy gondolták, hogy vonat takarítással próbálják meg felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy még a takarítás minőségén mindig van mit javítani.

A fél órás akció során egy vasúti kocsi üléseit takarították meg. Céljuk az, hogy tisztább és komfortosabb szerelvények közlekedjenek Mátészalka és Debrecen között, de arról sem tettek le, hogy a teljes vasútvonal felújításra kerüljön, hiszen a személyvonatok jelenleg 105-110 perc alatt teszik meg a 78 kilométeres távolságot és ez a lassúság nagy hátrányt jelent a mátészalkai és környékbeli embereknek.

Ezen kívül több ügybe álltak bele, hogy jobbá tegyék a mátészalkai és környékbeli emberek mindennapjait. Küzdenek azért, hogy a Mátészalkát kettészelő Repülőhíd akadálymentesítésre kerüljön, és mivel a híd nem szerepel a fejlesztések között, ezért a mozgásukban korlátozott érintettekkel karöltve az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultak. Elérték azt, hogy a Mátészalka és Nyíregyháza között, az M3-as autópályán közlekedő buszjáratok megálljanak a Rácz kerti megállóhelyen, így másfél, kettő kilométeres gyaloglástól kímélik meg a Rácz kerti és környékbeli lakosságot, hiszen eddig csak a buszpályaudvaron lehetett fel és leszállni ezekre a járatokra. Legfrissebb eredményük pedig az, hogy közérdekű bejelentésük alapján a mátészalkai kórházban klímát szerelnek fel a közeljövőben a tüdőszűrő helyiségben, így javul majd a következő nyárra a tüdőszűrésre érkező páciensek komfortérzete.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában