Helyi közélet

2017.10.11. 16:08

Ismét az első ötben a Krúdy-gimnázium

Nyíregyháza - Chriszt Gyula igazolva látja, hogy a gimnázium jó irányba halad.

Nyíregyháza - Chriszt Gyula igazolva látja, hogy a gimnázium jó irányba halad.

A negyedik helyen végzett a vidéki középiskolák HVG által összeállított 2018-as listájában a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, olyan patinás intézményeket utasítva maga mögé, mint az ELTE gyakorló általános iskolája és gimnáziuma vagy a Pannonhalmi Bencés Gimnázium. Az előkelő helyét évtizedeken át megőrző iskola igazgatójától, Chriszt Gyulától azt kértük, értékelje a mostani szereplést, így osztva meg az első ötbe jutás örömét az olvasóinkkal is.

– Szerepeltünk már az elmúlt években is ebben a listában hasonló eredményekkel, szerencsére nálunk ez majdhogynem már „intézményi hagyomány”. Minden évben tapasztalható némi elmozdulás, egy-két gimnázium bekerül, mások hátrébb csúsznak, emlékeim szerint álltunk már feljebb is ezen a ranglétrán. Láthatóan érdemes megtartanunk azokat a kiforrott, stabil pedagógiai hagyományokat, amelyekre eddig is építhettünk, s amelyek beváltak itt nálunk. Fontosak azok a pedagógiai értékek, amelyeket a nevelőtestületünk magáénak vall. A profilunk is szerencsésnek mondható: az iskolánkban elsősorban a természettudományokat preferáljuk, s az irántuk érdeklődő diákok – akik inkább a kisebbséghez tartoznak, mint a többséghez – megtalálják nálunk a számításaikat.

– Az ilyen kimutatásnak a mi életünkben is inspiráló hatása van, mert igazolja, hogy jó irányba haladunk. Igyekszünk ezeket az eredményeket megtartani, és ennek megfelelőn tervezzük az életünket a jövőben is, idomulva a 21. század kihívásaihoz – adott hangot a büszkeségének az iskolavezető, majd hozzátette: – Egy gimnáziumnak nincs is szüksége ettől több marketingre. Bárki bármilyen jókat mondhat magáról, de ha egy jól felépített, kiforrott vizsgálati elveken alapuló, hosszú idő óta zsinórmértéket jelentő rangsor helyez bennünket az élvonalba, az alighanem mindent elmond.

Rangsorok

TOP 100 középiskola: 12. helyen a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, 42. helyen a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Felsőoktatási intézmények gyakorlóiskoláinak rangsora: 7. helyen a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Nyíregyháza)

Egyházi iskolák rangsora: 28. helyen a Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Nyíregyháza)

Informatikai ismeretek szakmai rangsor: megosztott 4. helyen a NySzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Nyíregyháza)

Környezetvédelmi-vízgazdálkodási ismeretek szakmai rangsor: 1. helyen a NySzC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma (Nyíregyháza)

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában