Helyi közélet

2017.12.10. 18:55

Újabb szakkörök alakultak

Nyíregyháza - Megismerkednek a horgászeszközökkel, a különböző módszerekkel és technikákkal.

Nyíregyháza - Megismerkednek a horgászeszközökkel, a különböző módszerekkel és technikákkal.

Újabb iskolák és horgászegyesületek csatlakoztak a Horgász-suli programhoz, így a megyénkben töretlenül halad előre ez a tehetséggondozó mozgalom.

Juszku Gábor horgász-tanár vezetésével megtartotta a napokban a második horgászszakköri foglalkozását a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola lelkes kis csapata. Míg az első foglalkozáson a Bujtosi-horgásztóval, addig most a rendkívül változatos horgász­eszközökkel ismerkedtek a jövő leendő mesterhorgászai. A 8 méteres spiccbot valószínűtlen hossza, a harcsázóbot ereje és a pontyozó merítőszák hatalmas mérete elvarázsolta a kicsiket. Az érdekes és izgalmas foglalkozáson sok újat tanultak a diákok.

A Császárszállás Horgász Egyesületnek köszönhetően a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskolában is működik már horgászszakkör. A Bujtosi-tónál tartott bevezető foglalkozás után a kisiskolások az iskola tantermében tartott bemutató előadáson ismerkedtek a horgászat kialakulásával és a horgászatnál használt eszközökkel. Pásztor László foglalkozásvezetővel egy felkészült és a gyermekekkel könnyen szót értő horgásszal erősödött a Horgász-suli programot segítők egyre népesebb tábora. Remélhetőleg a tavaszi horgászatokra minden fontos ismeretet megtanulnak a diákok.

- Biri Imre -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában