Helyi közélet

2018.02.03. 17:46

Böjt előtti nagy falatozás országszerte

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A népszerű akciót már nem központilag szervezik.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A népszerű akciót már nem központilag szervezik.

Az idén február 15-én lesz a torkos csütörtök – a kezdeményezés 2006-ban indult országszerte. Az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból 30–50 százalékos kedvezményt biztosítanak, akadnak olyan éttermek, ahol már korábbi napokon is kedvezményekkel várják a vendégeket.

Farsang után

A néphagyomány szerint a húsvéti 40 napos böjt előtti hamvazószerdát követő napon ünnepeljük a torkos csütörtököt, amikor még el lehet fogyasztani a farsangi maradékokat és a közelgő nagyböjt előtt lehet még egy jó nagyot enni.

A Magyar Turizmus Zrt. által 2006-ban indított torkos csütörtök akciót az utódszervezetnek számító Magyar Turisztikai Ügynökség sem tavaly, sem az idén nem hirdette meg központilag, így eltűnt annak honlapja is az internetről. Ennek hiányában már tavaly is magánkezdeményezések révén szervezték, illetve tartották meg az akciót egyes vendéglátóhelyeken, éttermekben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában