Helyi közélet

2018.03.22. 19:33

Nyelvi délután a Besiben

Kisvárda - Frank Smith: „Két nyelv kinyit minden ajtót az utad során”.

Kisvárda - Frank Smith: „Két nyelv kinyit minden ajtót az utad során”.

A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium nyelvi munkaközössége – amelynek az orosz, a francia és a német nyelvtanárok a tagjai – az idén első alkalommal – rendezte meg vidám, önfeledt, szórakoztató délutánját a Minősített Tehetséggondozó Műhely keretében.

Kulturális időutazás

– A délután során a diákok sokoldalú tehetségüket megmutatták zongoradarabok, zeneszámok, versek, tradicionális dalok és táncok formájában. A különféle népek kulturális értékeinek idegen nyelvű bemutatásakor valóságos időutazáson vehettek részt a vendégek, hiszen klasszikus orosz dalok és német popszerzemények is felcsendültek – tájékoztatta lapunkat Szabó Ildikó munkaközösség-vezető. – Az országismereti bemutatókban a diákok francia ételek készítésével, német városok és országok ismertetésével, valamint egy Oroszországhoz kötődő kvízzel lepték meg a közönséget. Frank Smith nyelvpszichológus mondta: „Egy nyelv elindít az élet folyosóján. Két nyelv kinyit minden ajtót az utad során”.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában