Helyi közélet

2018.03.01. 13:40

Osztálykirándulást nyertek

Levelek, Záhony - Leveleki és záhonyi diák is nyert az Álomút elnevezésű rajzpályázaton.

Levelek, Záhony - Leveleki és záhonyi diák is nyert az Álomút elnevezésű rajzpályázaton.

Bárcsak nyernénk egy osztálykirándulást! – sóhajthattak mindazok, akik jelentkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által országos rajzpályázatára. Az Álomút elnevezésű ­versenyre ezúttal több mint 2500 pályamű érkezett, és ötödik alkalommal is a kategóriagyőztesek egy-egy osztálykirándulást kaptak ajándékba: a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe utazhatnak.

Új látásmód

– A zsűri végül összesen 164 rajzot díjazott. Cégünknek fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak viszonyával, ezért írtuk ki ősszel az Álomút gyermekrajzpályázatot az általános iskolás gyermekeknek. A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt a szakembereknek, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett, nagyon sokféle stílusban. Rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott – említette Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető. Elmondta: a zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotásokat díjazzon, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak. A zsűri nem csak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is.

Az 1-2. osztályosok kategóriában Vadasi Norbert – Az utak jutalma (Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola 1. a osztály, Levelek) lett a legjobb, míg a 7-8. osztályosok között Kovács Fanni – On the way (Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI 8. b ­osztály, Záhony) pályamunkáját vélték a legjobbnak. A 164 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listája ­megtalálható a társaság weboldalán (www.kozut.hu), ahol a nyertes rajzok is megtekinthetőek.

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

A közönség is szavazott

A zsűri által legjobbnak ítélt 33 pályaművet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta. Összesen csaknem 10 ezer like érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Preil Benedek Gyerekszemmel a közúton című alkotása kapta (Hunyadi Mátyás Általános Iskola 2. b osztály, Oroszlány).

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában