Helyi közélet

2018.04.06. 12:39

MSZP-sajtótájékoztató: "Érdemi javulás 2010 után nem történt"

Nyíregyháza – Nyíregyházának országos szinten is a legjobb szociális ellátó rendszere volt 2010 előtt, s ez a gyermekvédelemre is igaz – adta tudtul csütörtökön Csabai Lászlóné, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonát választva sajtótájékoztatója helyszínéül.

Nyíregyháza – Nyíregyházának országos szinten is a legjobb szociális ellátó rendszere volt 2010 előtt, s ez a gyermekvédelemre is igaz – adta tudtul csütörtökön Csabai Lászlóné, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonát választva sajtótájékoztatója helyszínéül. Az emblematikus komplexumot ugyanis még ők újították fel 2010-ben.

– Érdemi javulás 2010 után nem történt, nincs előrelépés a gyermekvédelmi szakellátásban, az idősotthonok, a szociális ellátást biztosító kisméretű lakások, vagy a jelzőrendszeri szolgáltatás köre nem bővült, elengedték az iskolákból a gyermekvédelmi felügyelőket, és a létszámhiány miatt a nevelési tanácsadók is csak tűzoltó munkát végeznek – sorolta a városi alelnök, hozzátéve, hogy sürgősen és jelentős mértékben emelni kell a szociális dolgozók alapbérét. Jeszenszki András városi elnök megerősítette az elmondottakat, szóvá téve, hogy még mindig a 28.500 forintos öregségi nyugdíjminimum a segélyek számítása alapegysége, amely már régen elértéktelenedett.