Helyi közélet

2018.05.04. 12:07

FŐHE: Kő kövön nem marad a pünkösdi hosszú hétvégén

Nyíregyháza - Az idei FŐHE Fesztiválon három külföldi fellépő színesíti a programokat.

Nyíregyháza - Az idei FŐHE Fesztiválon három külföldi fellépő színesíti a programokat.

Újra elérkezett a FŐHE Fesztivál ideje, a megyeszékhely egyik legnagyobb, főként fiatalokat megmozgató bulija, amit az idén tizennyolcadik alkalommal rendeznek meg a Nyíregyházi Egyetemen. Az esemény – amire nemcsak a felsőoktatási intézmény hallgatóit, hanem a város és környékén élőket egyaránt várnak – számos kulturális és közösségi programot kínál a pünkösdi hosszú hétvégén. Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: minden idők legjobb fesztiválja elé nézünk május 17–21. között, ha az időjárás kegyes marad a szórakozni vágyókhoz.

– A korábbi években háromnapos volt a rendezvény, de igazodva az igényekhez, az egyetemisták és a nyíregyháziak egy nappal tovább élvezhetik a FŐHE kínálta koncerteket és egyéb programokat – vette át a szót Nagy Arabella Henrietta. A Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke hozzátette: további változás, hogy a korábbiakkal ellentétben a hét elejéről átkerült a hét végére a rendezvény, így 2018-ban csütörtöktől hétfő hajnalig tart a mulatság, amit az ünnep miatt kipihenhetnek a fesztiválozók.

– A FŐHE időpontját úgy időzítettük, hogy a középiskolásoknak legyen lehetőségük a kikapcsolódásra az írásbeli érettségi után, de még a szóbelik előtt. A fesztiválon – mely a szorgalmi időszak utolsó napjaira esik – zárhatják a félévet, egyben a tanévet a Nyíregyházi Egyetem hallgatói is – jegyezte meg Nagy Arabella Henrietta.

Hetei Norbert fesztiváligazgató a programokról szólva elárulta: a FŐHE négy napján négy színpadon ötven zenei produkció szórakoztatja a látogatókat.

Németországból, Hollandiából

– Igyekeztünk úgy összeállítani a műsortervet, illetve úgy bővíteni a zenei formációk és stílusok palettáját, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Három külföldi fellépőt hívtunk: Németországból érkezik a FORMAT: B, Hollandiából Mike Cervello, valamint a Dope D.O.D. – utóbbi csapat 2013-ben a Sziget Fesztiválon is színpadra állt. Bízunk abban, hogy az idén is legalább annyian eljönnek, mint tavaly, amikor több mint 14 ezren látogattak ki a fesztiválra – adott hangot reményének Hetei Norbert.

– Ebben az évben sem maradhatnak el a sportrendezvények, lesz többek között foci- és röplabdabajnokság, amire a hallgatók mellett külsősök is nevezhetnek. Emellett a nyitónapon a humor is főszerepet kap, erről népszerű humoristák gondoskodnak. CsA

Az idei FŐHE fellépői

Csütörtök: Delta zenekar, BSW (live), Rico & Miss Mood, Szecsei, Pixa;

Péntek: Mike Cervello (NL), Brains, Hősök (live), Metzker Viktória, AK26: Hiro + Giajjenno, Burai Krisztián, B’Andre (Next Level DJ), Jay Lumen, SanFranciscoBeat, Secret Factory, Adam Bence, Németi;

Szombat: Horváth Tamás (live), ByeAlex és a Slepp, Essemm, KatapultDJ, Yamina, Cashtag, DJ Franky, FORMAT: B (DE), Mateo & Spirit, Sikztah, James Cole;

Vasárnap: Dope D.O.D. (NL), Majka & Curtis (live), Jetlag, Senkise, Julia Carpenter, DJ Lennard, Lext Level DJ’s: Dublic, SammieBeats, Skrude.

További részletek: fohefesztival.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában