Helyi közélet

2018.05.25. 11:15

Jó helyre kerül az adomány

Nyíregyháza - Közel kétszáz kilo­gramm vetőmagot kap a szociális intézmény.

Nyíregyháza - Közel kétszáz kilo­gramm vetőmagot kap a szociális intézmény.

Városhatáron átnyúló együttműködésről számolt be a sajtó képviselőinek csütörtökön Urbán Lajos: a Nyíregyházi Rotary Club közvetítésével a Szurmai Kert Kft. 300 ezer forint értékben közel 200 kilogrammnyi vetőanyaggal támogatja a györteleki Viktória Egyesített Szociális Intézményt, ahol a dughagymát és a burgonyát egyrészt felhasználja a konyha, a veteményezés, gyomlálás, betakarítás pedig rehabilitációs célokat is szolgál majd. A Nyíregyházi Rotary Club elnöke elmondta: a vetőmagokat felajánló társaság és a fogadó intézmény egymásra találásában, illetve a szervezésben nagy szerepe volt a Pták családnak, az adományozás pedig jó példa arra, hogy a Rotary a megyeszékhelyen túl is el tudja látni karitatív tevékenységét.

A kft.-t képviselő Szurmai Dániel elmondta: szerették volna, ha jó helyre kerül az adomány, ezért esett a választásuk a györteleki szociális otthonra. Angyal Istvánné intézményvezetőtől megtudtuk: amit megtermelnek, azt az étkeztetéshez felhasználják, de az adomány nem csak ezzel segíti az ellátottak életét: a kertgazdálkodásban fejlesztő foglalkozásokat végeznek, a talajelőkészítés, az ültetés, a vetemények gondozása pedig a rehabilitációt is segíti.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában