Helyi közélet

2018.05.28. 12:01

Jubileumi jutalom a versenyző kollégistáknak

Záhony - Kereken két évtizede járt első alkalommal a záhonyi középiskolai kollégiumban a nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló, a településen született Dr. Béres József (1920-2006).

Záhony - Kereken két évtizede járt első alkalommal a záhonyi középiskolai kollégiumban a nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló, a településen született Dr. Béres József (1920-2006).

A neves vendég a kollégistákkal közösen emlékfát ültetett el az intézmény udvarán, majd érdekes előadást tartott munkájáról, kutatási területeiről, melynek végén részletesen válaszolt a közönsége megannyi kérdésére. Négy évvel később aztán a kollégium felvette a város leghíresebb szülöttjének nevét, így az országban első alkalommal élő személyiségről neveztek el közoktatási intézményt. A jeles évfordulóra is emlékezve a napokban az időközben tekintélyes fává terebélyesedett platáncsemete tövében jutalmazta meg Gál Ádám, a kollégiumi diáktanács rangidős tagja az e tanévben a legtöbb versenyeredményt elért diákokat.

Az asztalitenisztől a csecsemőápolásig

Hudák Márk (11.a, Csap), a DT elnöke egy jubileumi érem példányát vehette át, melyet a névadó 75. születésnapja tiszteletére alkotott egykor Búza Barna szobrászművész. Márk ősszel az országos prevenciós verseny fővárosi fináléjában az ifjúsági kategóriában az értékes 5. helyezést érte el a kollégiumi trióval. Tavasszal a társaival 2. helyezett lett a területi katasztrófavédelmi vetélkedőn, míg az elsősegélynyújtó felnőtt ötössel előbb a területi fordulón, majd a megyei döntőben is a dicséretes 2. helyezést érték el. A kollégium asztalitenisz csapatával holtversenyben lettek elsők a diákotthonok megyei versenyén. Mellette a DT elnökeként és a vöröskeresztes bázisintézményi szervezet vezetőjeként volt részese megannyi közösségi program szervezésének, a diákotthon színkörével pedig öt bemutatónak volt fontos szereplője.

Kiss Olívia (10.a, Szernye) a Cseppben az élet című életrajzi kötet dedikált példányát kapta elismerésül. Olívia szintén tagja volt a prevenciós versenyen országos 5. helyezett csapatnak, majd a megyei csecsemőápolási versenyen lettek „bronzosak” a társaival. Második éve tagja a diáktanácsnak, főszerepek sora kötődik nevéhez a színkör előadásain és a különféle eseményeken is gyakorta fellép szólóénekkel, vagy az énekkari tagok társaságában. Nem mellesleg az iskola színeiben szintén szép versenyeredmények birtokosa. Mindketten már az előző tanévben is komoly eredményeket tudhattak magukénak a különféle versengéseken.

Érdekesség, hogy a nevelési intézményben idén további két jelentős évfordulóra is emlékezhetnek, hiszen 45 éve van kollégium a városban, amely 40 éve működik a jelenlegi épületegyüttesben.

- Popovics János – Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában