Helyi közélet

2018.05.24. 14:43

Rabul ejtette a zsűrit is

Mátészalka - Avicii-dallal utasította maga mögé versenytársait az idei Szatmár Hangja énekverseny győztese.

Mátészalka - Avicii-dallal utasította maga mögé versenytársait az idei Szatmár Hangja énekverseny győztese.

Konfettieső, villódzó vakuk, örömkönnyek és a függöny lassan legördült – múlt szombaton késő este, amikor véget ért a Szatmár Hangja 2018 könnyűzenei énekverseny döntője és kihunytak a színpadi fények, egy mindössze tizenöt esztendős lány azzal a tudattal térhetett nyugovóra, hogy az álma valóra vált.

Már a gálaest nyitánya is izgalmas volt, a döntősök a Talán Teátrum énekeseivel közösen léptek színpadra, majd következtek az egyéni és az extra produkciók. Bár a versenyzők természetesen izgultak, mindannyian megpróbálták kihozni magukból a maximumot, így okozva nem kis fejtörést az ítészeknek. A döntést azonban meg kellett hozniuk.

Visszatérő versenyzők

– Két különdíjat osztottunk ki: az egyiket a jékei Czérna Kornélia, a másikat a nyírmihálydi Docsa Dóra vehette át. Kornélia 18 éves, filmrendező szeretne lenni. A dal a tiéd szegedi dalíró pályázaton 2016-ban megnyerte a fődíjat Harcos című dalával, egy évvel később a debreceni Kedv, remények, trillák elnevezésű pályázaton elnyerte a legjobb zeneszerzői díjat Romhányi József Marhalevél című versének megzenésítésével. A 16 éves Dóra színpadra született, meggyőző hangja mellett igazán erős jelenléte is van. A döntőben franciául énekelt, a ZAZ együttes Comme ci comme ca dalát adta elő – ismertette az eredményeket Buzogány Béla színművész-igazgató.

– A harmadik helyezett, a szintén 16 éves, mátészalkai Páll Gréta negyedik éve tanul énekelni Kiss Áginál, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Szcéna Színházi Műhelyben. Érdekli a művelődésszervezés és a műsorvezetés, konferálás. Dua Lipa IDGAF című dalát énekelte. Az öttagú szakmai zsűri a hangja mellett megdicsérte a fellépőruháját, sminkjét, hajviseletét.

– A második a Korányi Frigyes Gimnázium drámatagozatos tanulója, a 17 éves Nagy Adrián lett. A Tiszavasváriban élő fiú 2016-ban Nánás Hangja lett, 2017-ben pedig harmadik helyezést ért el a Szatmár Hangján. Nagy hangterjedelmet mutatott, óriási átéléssel dolgozott a színpadon. Egy eurovíziós dalt énekelt, Románia versenyzőjétől, Mihaitól hozta el az I won’t surrender című számot.

A siker receptje

– Az idei Szatmár Hangja címet pedig a mindössze 15 éves Petranics Vanda nyere el – árulta el a kulturális központ igazgatója.

– A kisvárdai tehetség hat éve tanul énekelni, két éve már a verseny különdíjasa volt. Tavaly indult az X-Faktor televíziós tehetségkutatón, ahol a székes fordulóig jutott. A mátészalkai zsűrit teljesen rabul ejtette Avicii Addicted to You című dalának akusztikus verziójával.

Vanda könnyeivel küzdve vette át a győztesnek járó díjat Buzogány Bélától, aztán megkezdődött az ünneplés a színpadon: szólt a zene, a zsűri és a versenyzők egyaránt gratuláltak egymásnak, volt, aki örömében, más bánatában sírt.

– Igazán megfogott, hogy itt, Mátészalkán micsoda kulturális eseménynek lehettünk részesei – mondta egy néző a gála után. Valóban minden együtt volt, ami szavatolja egy ilyen típusú rendezvény eredményességét: tehetséges versenyzők, kiváló szakmai bírálóbizottság, fantasztikus extra produkciók, izgalmas színpadkép, meglepő hang, fény- és színpadtechnikai megoldások, pontos, precíz lebonyolítás, és nem ­utolsósorban minderre érzékeny nézősereg – ez a siker receptje.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában