Helyi közélet

2018.06.10. 08:36

Így fotózunk nyaraláskor

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyjából minden kétszázadik önfotó balesettel végződik.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyjából minden kétszázadik önfotó balesettel végződik.

Ötből négyen dokumentálják a nyaralás pillanatait közösségi médiában, kétharmaduk már az üdülés alatt posztol – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A kutatás szerint a válaszadók alig tíz százalékát motiválja mások reakciója.

A leggyakrabban a panorámáról (31 százalék), illetve a családról, gyerekekről (28 százalék) osztanak meg képeket a nyaralók az üdülés alatt, majd a szelfik (7 százalék), azaz az önfotók következnek.

A legirritálóbbnak az ételekről, italokról készített képeket tartjuk, ezt követik a szelfik, a zavaró tartalmak toplistáját pedig a buliról megörökített pillanatok és a strandolós, napozós fotók zárják.

Előfordulnak kirívó esetek

Minden második szelfiző átlagosan egy–öt képet lő ahhoz, hogy legyen közöttük olyan, amit meg tud osztani, negyedük már hat–tizenkét verziót készít, és tízből egy akár húsz képnél is többet rögzít, csak hogy meglegyen a tökéletes fotó. A válaszadók kétharmada nem foglalkozik mások véleményével, és egyáltalán nem tartja cikinek a szelfizést nyilvános helyen.

A férfiak több mint fele (54 százalék) inkább vicces szelfit lő, míg a nők többsége (56 százalék) a tökéletességét szeretné megmutatni. Azért a magamutogatásnak is van határa: csupán a válaszadók harmada készített már meztelen szelfit.

Bár a szelfizők zöme nem került még extrém vagy kínos helyzetbe képkészítés közben, előfordulnak kirívó esetek. – Nagyjából minden kétszázadik szelfinél történik baleset. Többségében a telefon esik le, de volt, akit kis híján elütött egy autó, s az is előfordult, hogy valakit a szelfibot sebesített meg, amikor snowboardozás közben kamerázott – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában