Helyi közélet

2018.06.06. 10:50

Látták Erdély gyöngyszemeit

Nyíregyháza - Májusban a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 55 hetedik évfolyamos diákja és hat kísérőtanára vehetett részt a Határtalanul pályázaton nyert erdélyi úton.

Nyíregyháza - Májusban a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 55 hetedik évfolyamos diákja és hat kísérőtanára vehetett részt a Határtalanul pályázaton nyert erdélyi úton. Nagyváradon az idegenvezetőnk, Marika néni mesélt a vár és a város történetéről. Következő állomásunk Nagyszalonta volt, ahol megtekintettük Arany relikviáit a Csonka-toronyban, majd megkoszorúztuk a szobrát. Királyhágón a kilátóból fantasztikus látvány tárult elénk.

Varázslatos Kolozsvár

Kolozsváron elvarázsolt minket az utcák, apró éttermek szépsége. Jártunk Mátyás ki­rály szülőházánál, megcso­dál­hattuk a Szent Mihály-temp­lo­mot. Másnap a tordai só­­bá­nyába látogattunk el, Ma­ros­vásárhelyen a Kultúrpalotát néztük meg, Szovátán a Medve-tónál sétáltunk. Talán az egész kirándulás legszebb része a Békás-szoros volt. A Gyilkos-tónál sétáltunk, Csíksomlyón bementünk a Kegytemplomba, megkoszorúztuk Tamási Áron sírját Farkaslakán. Koltón megkoszorúztuk Petőfi Sándor és Szendrey Júlia emlékművét.

Nagybányán megnéztük az ásványtani múzeumot, Szatmárnémetiben pedig egy csodálatos templomot. Szerencsésnek érzem magam, hogy a többi diákkal együtt részese lehettem ennek a programnak.

- Hegymegi Laura, AJG 8/7. osztály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában