Helyi közélet

2018.06.20. 11:47

MSZP-sajtótájékoztató: „Az idén sem mondhatjuk, hogy édes a meggy.”

Nyíregyháza - A bizonytalan piac és a teljes ráfizetés az idén sem mondhatjuk, hogy édes a meggy – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza - A bizonytalan piac és a teljes ráfizetés az idén sem mondhatjuk, hogy édes a meggy – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. Emlékeztetett: a napokban kezdődött a felvásárlás, de mivel a hazai konzervgyárak nem veszik a meggyet, sok helyen máris szünetel. A gombabetegségeknek kedvező időjárás miatt négy-hat alkalommal kell permetezni, a permetszer ára az egekben van, alig találni napszámost. Egy mázsa első osztályú gyümölcsöt 8000 forintért lehet eladni, a leszedése pedig 6000-7000-be kerül – részletezte a problémákat a szocialisták megyei alelnöke, s hozzátette: a másodosztályú meggyért kilónként 30-50 forintos árat kapnak a gazdák, ha egyáltalán el tudják adni. - Úgy látszik, az agrárkamara a magyar gazdák érdekképviseletéről megfeledkeznek. Felszólítom az agrárkamara vezetését, hogy foglalkozzon végre a magyar gazdák érdekeivel – zárta mondandóját Halmi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában