Helyi közélet

2018.06.20. 18:45

Záhonyi karitatív kötetek Kaposra

Záhony - A napokban a külhoni kirándulása keretében a felvidéki Nagykaposra látogatott el a záhonyi középiskola küldöttsége.

Záhony - A napokban a külhoni kirándulása keretében a felvidéki Nagykaposra látogatott el a záhonyi középiskola küldöttsége.

A határvárosi diákok és tanárok több mint két évtizede indították el könyves karitászukat, melynek keretében eddig 58 alkalommal közel száz erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tanodába jutott a záhonyi adományokból. Felvidékre már 19 alkalommal vittek tankönyveket, szépirodalmi köteteket, folyóiratokat, multimédiás ismerethordozókat. Ezúttal Nagykaposon az Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát kereste fel a határvárosi középiskola szakmai munkaközössége. A Felvidéken 1950-ben indult újra a magyar oktatás, ennek nyomán Nagykaposon négy évvel később épült meg a mai intézmény 14 tantermes főépülete és 1999-ben vették fel a helyi születésű ügyvéd, költő, esztéta, tanár, MTA tag Erdélyi János (1814-1868) nevét. A barátságos környezetben található, szépen rendben tartott iskolában Fazekas Lídia igazgatónő számolt be a 22 osztályban mintegy négyszáz gyereket pallérozó iskola mindennapjairól, a működésük körülményeiről. Jelenleg 42 pedagógus mellett 4 asszisztens és 3 hittanár is segíti az oktató-nevelő munkát.

A könyvadományozást egyebek mellett az antikvarium.hu internetes kereskedés, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Bacsó Futár Kft., valamint több magánszemély mellett a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány támogatta.

- Hudák Márk - Kovács Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában