Helyi közélet

2018.07.04. 12:44

Táncra perdült mindenki a vidám családi napon

Nyíregyháza - Igazi társasági programot szerveztek a bentlakó időseknek és a nappali ellátást igénybe vevőknek a református egyház által fenntartott Kálvineumban Nyíregyházán péntek délután.

Nyíregyháza - Igazi társasági programot szerveztek a bentlakó időseknek és a nappali ellátást igénybe vevőknek a református egyház által fenntartott Kálvineumban Nyíregyházán péntek délután. Eljöttek a családtagok is, így az ellátásra szorulók a szeretteikkel együtt ünnepeltek. Szentiné Bosnyák Zsuzsanna igazgatónő örömét fejezte ki, hogy több éves kihagyás után ismét megszervezhette a családi napot a munkatársakkal együtt.

A bentlakók már korábban alakítottak egy fellépő csoportot, amelynek a tagjai a hazai és a világirodalomból, valamint a Bibliából idéztek, részleteket a szeretetről, a családi kötelékek örök érvényű fontosságáról. Az ünnepségen nagy sikert aratott a Sóstó-Sóstóhegyi Nyugdíjas Egyesület több fellépője, például a Vadrózsa Tánccsoport. A szemet gyönyörködtető, lelket melengető programokat látva nem egy vendég és lakó morzsolt el néhány könnycseppet. Az élet mulandóságával szembesülőknek rá kellett ébredniük, a pillanat varázsa soha nem felejthető élményekkel gazdagít bennünket. Táncra perdültek az idősebbek és a fiatalabbak is. Szellemi vetélkedőn aktivizálták a szürke agysejteket, majd tombolahúzás és nyereményeső következett. Az egészségügyi sátorban bárki megmérethette a vérnyomását, vércukorszintjét és dietetikai tanácsot is kaphatott. A családi nap végén a svédasztal mellett lehetett tovább folytatni a kötetlen beszélgetést.

- Tóth Kornélia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában