Helyi közélet

2018.07.03. 17:44

Vígjátékok a Görög-udvarban Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Mandala Dalszínház vakációs előadáscsokrának első darabja egy kisoperett lesz.

Nyíregyháza - A Mandala Dalszínház vakációs előadáscsokrának első darabja egy kisoperett lesz.

Az idén is derűs és tartalmas órákat ígér a színházkedvelőknek az immár 27. Mandala Nyár, ám ezúttal új helyszínen, Nyíregyháza belvárosában, a Bethlen Gábor utcai Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola udvarán.

Könnyed, szórakoztató, zenés vígjátékok szerepelnek a július 13-án kezdődő repertoáron. Az előadásokon a magyar színésztársadalom színe-java fellép: Mikó István, Benkő Péter, Gregor Bernadett, Szerednyey Béla; de Besenczi Árpád és Szente Vajk rendezésére is bizonyosan sokan kíváncsiak lesznek. A zárógálán Dobos Lászlóra, a Mandala Dalszínház közelmúltban elhunyt alapító-igazgatójára emlékezik a Mandala Dalszínház, az est vendégeivel, Varga Szabolccsal és Vastag Tamással.

Kacagtató szófordulatok

A Mandala Dalszínház vakációs előadáscsokrának nyitóelőadása július 13-án, pénteken 20.30 órától egy régi Kabos Gyula film színpadi változata. Márkus-Vadnai-Harmath: A csúnya lány című zenés vígjátékot a Jászai-díjas, érdemes művész Mikó István rendezésében és főszereplésével láthatjuk.

– Vadnai László neve bizonyára már sokak számára ismerősen cseng, hiszen hozzá fűződnek a mára már fogalommá váló, nagy népszerűségnek örvendő Hacsek és Sajó kabaréjelenetek, de filmjeiről sem szabad megfeledkezni. Jávor Pál, Muráti Lili, Kabos Gyula nagysikerű filmje, az 1935-ben vászonra került „Csúnya lány” után most színpadon is láthatja a közönség ezt a rendkívül szórakoztató, fordulatokban gazdag zenés vígjátékot, amelyben adott egy válóperes ügyvéd, aki imádja a nőket, a házasság köteléke elől viszont kényszeresen menekül.

Ésszel és bájjal egyaránt csábít

– Munkáját komolyan véve, kizárólagosan csúnya lányokat foglalkoztat titkárnőként, nehogy elcsábuljon. Így ismerhetjük meg a „csúnya lány” álarca mögé bújó Fóthy Éva kisasszonyt, aki egyszer elbűvölő szépségként női bájait, máskor csúnya Katóként csavaros eszét használja fel ahhoz, hogy meghódítsa az ügyvéd szívét.

– Persze, nem marad el a már oly’ jól ismert Kabos-féle humor sem, amit Mikó István formál tovább, a megcsalt ügyfél, Bogdán Artúr szerepében – ajánlotta olvasóink figyelmébe a 27. Mandala Nyár első előadását Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezető igazgatója.

KM


A 27. Mandala Nyár előadásai

  • Július 13., péntek: A csúnya lány
  • Július 21., szombat: Pasik a pácban
  • Július 27., péntek: Sybill (nagyoperett)
  • Augusztus 4., szombat: Bérgyilkos a barátom
  • Augusztus 5., vasárnap: Miss Arizóna
  • Augusztus 10., péntek: Család ellen nincs orvosság
  • Augusztus 11., szombat: A forgatókönyv
  • Augusztus 24., péntek: Négy piros dugóhúzó (zenés bohózat)
  • Augusztus 25., szombat: Négyszögletű kerek erdő (mesejáték)
  • Szeptember 2., vasárnap: Záró gálaműsor
  • Augusztus közepéig az előadások minden esetben 20.30 órakor kezdődnek, az augusztus 24-ei 20 órakor, a 25-ei előadás 16 órakor, a nyárzáró gála 19.30-kor.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában