Helyi közélet

2018.08.04. 10:35

Hetvenöt kazinczy-s hálás „Erzsébetnek”

Nyíregyháza - A szűkös határidő ellenére sikerült beszerezni az utazáshoz szükséges okmányokat.

Nyíregyháza - A szűkös határidő ellenére sikerült beszerezni az utazáshoz szükséges okmányokat.

Öt napot töltött Erdélyben, az Ivói Erzsébet-táborban nemrégiben a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének 75 tanulója és 7 pedagógusa. A kirándulás lehetőségére csak nevelési intézmények pályázhattak, a kikapcsolódás Magyarország legnagyobb táboroztatási programját koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából valósult meg.

– Amikor először hallottunk az Erzsébet-tábor programról és azon belül arról, hogy Erdélyben nyaralhatnak a gyerekek, elhatároztuk, hogy pályázni fogunk, ötletünket a szülők és a gyerekek is támogatták. A szűkre szabott határ­idő ellenére sikerült minden gyermek részére beszerezni az utazáshoz szükséges okmányokat – mesélte Heteyné Timándi Tünde tag­intézmény-vezető.

Vonatra, majd buszra szálltak

– A táborozók vonattal utaztak, Debrecentől egészen Gyergyószentmiklósig. A hálókocsis fülkéket pillanatok alatt belakták a gyerekek, akiknek már a vonaton ajándékokkal kedveskedtek a szervezők.

– Az ivói táborhelyre busszal jutottak el. Az öt nap alatt színes, változatos programokban volt részük – tette hozzá a tagintézmény vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában