Helyi közélet

2018.08.11. 16:29

Lélekben feltöltődve, akaratban erősödve

Máriapócs, Királyhelmec - Több száz fiatal jelentkezett az idén is a gyalogos zarándoklatra.

Máriapócs, Királyhelmec - Több száz fiatal jelentkezett az idén is a gyalogos zarándoklatra.

Több száz fiatal zarándokkal találkozhatnak az úton közlekedők a jövő héten megyénkben. Az idén ugyanis ismét megrendezi az ifjúsági gyalogos zarándoklatot a Görögkatolikus Metropólia, s a Királyhelmectől Máriapócsig tartó út érinti Mándokot, Kisvárdát, Nyírmadát és Leveleket is. A mostani zarándoklat mottója: „Kik a rokonaim”.

Kikapcsolódás esténként

A zarándoklat népszerűségét jelzi, hogy több száz fiatal jelentkezett az idén is a gyalogútra, hogy lélekben feltöltődve, testben és akaratban megerősödve érkezzenek meg a máriapócsi végállomásra, ahol bekapcsolódhatnak

majd a Nagyboldogasszony-napi búcsúba.

A szervezők igyekeznek határokon túli településeket is bevonni a zarándoklatba, így tavaly a Partiumból indult, az idén pedig a Felvidéken kezdődik a gyaloglás. Gondoskodnak arról is a felnőttek, hogy esténként szórakoztató programokon pihenhessék ki a gyaloglás fáradalmait a résztvevők. A gyülekező augusztus 13-án lesz a királyhelmeci gimnáziumnál. A délutáni városnézést vecsernye követi a helyi görögkatolikus templomban, majd táncház vár a fiatalokra.

A zarándoklatra másnap indulnak el a résztvevők. A határ átlépése után imaóra vár rájuk a dámóci görögkatolikus templomban, majd Zemplénagárd érintése után Tuzsérnál kelnek át a Tiszán. A kedd estét Mándokon töltik az ifjú zarándokok.

Leveleken strandolnak

Augusztus 15-én Tornyospálca lesz a következő állomás, ahol szent liturgiát tartanak a görögkatolikus templomban. Ezen a napon Kisvárdán lesz este a szállás. Lelki napot rendeznek augusztus 16-án, a zarándokok Anarcs és Szabolcsbáka érintésével érkeznek majd meg Nyírmadára. Nyírjákón ebédelnek augusztus 17-én, Leveleken pedig strandolnak. Az utolsó napon, augusztus 18-án Magyon keresztül érkeznek meg 14 óra körül a máriapócsi bazilikához, ahol bekapcsolódhatnak a nagybúcsú imádságaiba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában