Helyi közélet

2018.08.18. 19:50

Tanácsok, ötletek hobbihoz és életmódhoz

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kertészkedés, nyári ízek és egészség – minden megtalálható egy füzetben.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kertészkedés, nyári ízek és egészség – minden megtalálható egy füzetben.

A mai rohanó világban szabadidőnk minden perce kincset ér! Van, akit az aktív pihenés: kertészkedés, horgászat, s a ház körüli munka kapcsol ki, nekik adunk hasznos tippeket a mai életmód és szabadidő magazinunkban.

Az augusztus bőven tartogat feladatokat a kertben, udvarokon, erkélyeken verandákon. Eljött az ideje, hogy a kertbarátok a jövő évi ültetéshez a saját magokat elkezdjék félretenni, s megtudhatják, hogy augusztusban és szeptember elején az évelő földiepret kell telepíteni. Hazánkban a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, amelyet jövőre megkönnyít az elektronikus horgászigazolvány. A kártya egy elektronikus vagy személyes regisztrációhoz kötött, QR-kód alapú, személyi azonosító és kulcskártya funkciójú, személyi igazolvány nagyságú plasztikkártya; szeptembertől lehet regisztrálni a Magyar Országos Horgász Szövetség weboldalán. Az idei nyár kánikulával, tikkasztó napsütéssel telik.

A nap káros sugaraitól bőrünket elsősorban védeni, másodsorban hidratálni kell. Kevesen vannak azzal tisztában, hogy az erős UV-sugárzás nemcsak a bőrt, hanem a szemet is károsíthatja. Ha nem védekezünk, sérülhet a szemhéjunk, a szem körüli bőr, és a szaruhártya: a jobb látás érdekében érdemes védeni szemünket is – hívjuk fel olvasóink figyelmét. A nyár a befőzés ideje, az üvegbe zárt nyári ízekkel az őszi, téli időszakra készülnek fel a háziasszonyok. Az egészséges táplálkozás megköveteli, hogy jó minőségű, biztos helyről származó, adalék- és vegyszermentes ételek kerüljenek az asztalra.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában