Helyi közélet

2018.09.11. 09:51

„Energikus” lépéseket tettek

Nyíregyháza - Több mint 50 millió forintból született újjá a a nyugdíjasok második otthona.

Nyíregyháza - Több mint 50 millió forintból született újjá a a nyugdíjasok második otthona.

Hétfőn a jeles napokat veszik sorra, kedden bibliaolvasás, csütörtökön kézműves foglalkozás, pénteken zenei kívánságműsor szerepel a Nyíregyháza, Vécsey közben található, felújított és korszerűsített 1. számú Idősek Klubja e heti programkínálatában – olvashattuk a hétfői, sajtónyilvános bejárás előtt a klubszoba bejárati ajtaján.

A társalgóban helyet foglaló idősek nagy örömmel fogadták a jó hír hozóját, dr. Kovács Ferenc polgármestert, aki elmondta: 100 százalékos támogatási forrásból, két ütemben, hét megújulásért kiáltó intézmény energetikai korszerűsítésére nyílt lehetősége az önkormányzatnak a megyeszékhelyen. Az egymilliárdos összköltségvetésű program egyik kedvezményezettje a Vécsey közi idősek klubja, ahol bruttó 52 millió forintot fordítottak homlokzat-, lapostető- és vízszigetelésre, nyílászárócserékre, fűtéskorszerűsítésre (kazán, radiátorok), illetve akadálymentesítésre. – A beruházás elsődleges célja és eredménye az intézmények energetikai korszerűsítése, így az energiaköltségek jelentős csökkentése, a komfortérzet javítása – tette hozzá a városvezető.

Már nem félnek a téltől

Kérdésünkre, mit jelent ez a modernizáció az intézmény dolgozói és ellátottjai, klubtagjai számára, Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója így válaszolt: – A Vécsey köz 2. szám alatti intézménye nem csupán a város nagy múltú idősklubjának ad otthont, ez a gondozási központ székhelye, ahol mintegy 15 dolgozó és 30 idős tölti hasznosan a mindennapjait.

Az energetikai korszerűsítésért valamennyien hálásak vagyunk, nyugodtan nézünk az esős-szeles ősz és a hideg tél elé, a nehezen, bottal vagy járókerettel mozgó idősek pedig különösen nagyra értékelik az akadálymentes közlekedő egységeket, mosdókat, feljárókat.

Ahol nem lehet unatkozni

Ezt erősítette meg a klub legidősebb, mégis legvidámabb és legbeszédesebb asszonya, a 91 esztendős Németh Miklósné. – Aranyoskám, én már több mint 10 éve járok ide, végignéztem az egész – várva várt – felújítást, aminek éppúgy örülök, mint a klubtársaim. A dolgozók nap mint nap színes programokkal és finom ételekkel kedveskednek nekünk, megünnepeljük a kerek évfordulókat, névnapokat, ünnepeket; olvasgatunk, beszélgetünk, verset mondunk, énekelünk, kötögetünk, kirándulunk, szóval itt nem lehet unatkozni, lelki feltöltődést ad minden foglalkozás – mesélte Edit néni.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában