Helyi közélet

2018.09.27. 11:04

Megtréfálták a nagymamát

Nyíregyháza - A szeretet a legfontosabb kincs és kapocs az ember életében – vallja Tóth Mihályné Szondi Erzsébet.

Nyíregyháza - A szeretet a legfontosabb kincs és kapocs az ember életében – vallja Tóth Mihályné Szondi Erzsébet.

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor eljegyzési ünnepségre hívja egy unoka az imádott nagyszüleit… Vagy mégis? A Hodászon élő Tóth Mihályt és feleségét, a napokban 70. életévét betöltött Erzsike nénit ugyanis a gyűrűhúzás ürügyével csábította a megyeszékhely egyik festői tanyájára szombaton Tamás és kedvese, ám amint belépett a „szupernagyi”, felcsendült a Boldog születésnapot című dal, a reflektorfény Erzsikére szegeződött, és sorra köszöntötték őt az ország számos pontjáról összesereglett szerettei. Az ünnepelt – sok év után viszontlátva lánytestvéreit: Klárát, Katát, Évát és Sárikát, valamint megannyi családtagját – hamar megbocsátotta a szeretetből fakadó „kész átverés showt”, és meghatódottan fogadta ajándékait: a szívhez szóló verseket, a csodaszép virágokat és zenei örökzöldeket, egy „áldásos” faliórát, egy piros biciklit és a 70 darab ezrest rejtő, hatalmas befőttes üveget – amelyben állítólag garantáltan nem romlik a forint…

Jó tanács a mai fiataloknak

– Hiába, a szeretetnél, a törődésnél, az egymásra való odafigyelésénél nincs fontosabb a világon! – summázta az est végén az ünnepelt, aki néhány családi „titkot” is elárult lapunknak. Így például azt, hogy férjével, Mihállyal, aki szintén Hodászon született, egy lagziban ismerkedtek meg. Immár 52 éve, hogy ők is kimondták egymásnak a boldogító igent.

– A mai fiatalok, tisztelet a kivételnek, nem elég türelmesek, megértőek egymással, néha a hűséggel is hadilábon állnak, így nem csoda, hogy hamar zátonyra futnak a párkapcsolataik. Mi komolyan gondoltuk a házastársi eskünk minden szavát, ennek köszönhetően küzdelmes, dolgos, mégis szép fél évszázadot töltöttünk már együtt örömben és bánatban, egészségben és betegségben.

– Az uram buszsofőr volt, a gerincműtétje után kényszernyugdíjba vonult. Én évtizedeken át gyógyszertárban, illetve orvosok mellett dolgoztam, közel negyvenéves munkaviszony van a hátam mögött – mesélte Tóth Mihályné Szondi Erzsébet.

PI

Ezek is érdekelhetik