Helyi közélet

2018.09.03. 14:49

Nyíregyházi szépségkirálynő a filmes produkciók Mekkájában

Nyíregyháza - A nyíregyházi Lukács Réka a Fülöp-szigeteken képviseli Magyarországot a Miss Earth világversenyen.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Lukács Réka a Fülöp-szigeteken képviseli Magyarországot a Miss Earth világversenyen.

Valóra vált Lukács Réka álma. A nyíregyházi hölgy képviselte Magyarországot a Miss Grand International 2014 világverseny Thaiföldön. Előzőleg a Miss International Hungary szépségversenyen első udvarhölgy volt, aztán rá egy évre hasonló eredményt ért el elsőbálozóként a 189. balatonfüredi Anna-bálon. Azt követően megnyerte a Miss Grand International Hungary versenyt (amit egyedülálló módon a legnagyobb videómegosztó portálon követhető reality show keretében rendeztek meg). A show-ban elmondhatta szóban Réka, hogy milyen színésznői kvalitásai vannak. A 2014-es korona elnyerése a bangkoki beszállókártyát jelentette neki. Azóta a színészi karrier élénken foglalkoztatja: szerepelt már rövidfilmekben, és a TV2 Csajok, Pasik, Balaton sorozat epizódjaiban az egyik főszereplőt alakította. A Girl From The Woods közelgő mozifilmben főszerepet kapott. Folyamatosan képezi magát a szakmában elismert tanárok segítségével. Nemrég érkezett haza Los Angelesből, Hollywoodból, ahol három tartalmas hónapot töltött el.

– Hatalmas lehetőség volt, hogy kiutazhattam az Egyesült Államokba. Beleláthattam, hogy miként működik a filmipar, a nagy Hollywood. Kiváncsi voltam arra, hogy mennyi esélyem lenne ott, magyarán felmértem a terepet. Rengeteg producert és sikeres művészt ismerhettem meg a kinti tévés világból és filmiparból, például Az Amerikai Pite és a Végső állomás rendezőjével személyes meetingen vehettem részt. Nem csak bekerültem egy színtársulatba, hanem játszhattam színdarabban, és végül felléptünk egy hollywoodi színházban is, ami nagyszerű élmény volt. Ennek hatására kezdett el érdeklődni utánam a színészekkel foglalkozó ügynökség. Úgynevezett, „showcase”-ken vettem részt, ahova a jövőbeli szereplőket kutatották a casting directorok.

– A színészet és az Amerikáról szövögetett álmok egész gyermekkoromtól végig kísértek. Ki nem álmodik egy igazi hollywoodi szerepről? Amikor ténylegesen ott vagy Los Angelesben, a filmes produkciók Mekkájában, rájössz, hogy rengeteg szuper kisebb szerep és produkció vár rád, amivel ha élsz, felhívhatod magadra az illetékes döntéshozók figyelmét.

Tulajdonképpen már nem volt benne a bakancslistájában, hogy valaha elindul még szépségversenyen, de mégis engedett a kísértésnek.

– Amíg Amerikában voltam, megkerestek azzal, hogy lenne-e kedvem képviselni Magyarországot a Miss Earth világversenyen, a Fülöp-szigeteken. Ez a világ harmadik számú világversenye (a Miss World és a Miss Universe után), és bár igaz, hogy mostanság csak a színészetre fókuszálok, azonban ezt nem utasíthattam vissza. Óriási megtiszteltesés számomra, hogy immár másodszor képviselhetem Magyarországot egyedül a rangos nemzetközi versenyen. Hihetetlen, leírhatatlan érzés minden nap a „Hungary” feliratú szalagot viselni a vállamon. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a világversenyen a legjobb formámat nyújthassam, és mindenki igazán büszke legyen rám.

– Túl vagyunk a hivatalos fotózáson, ahol a nyíregyházi divattervező, Rabócsi Renáta ruháiban álltam a szintén nyíregyházi Pányoki Bence objektívje elé. Thaiföldön is általa tervezett különleges magyar nemzeti viseletben léptem színpadra, és egyetlen európaiként kerültem a legjobb húsz közé, ami komoly dolog volt. Nagyon várom, hogy láthassam és büszkén viselhessem azt az estélyit, amit a Fülöp-szigeteki döntőre tervez nekem Reni.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában