Helyi közélet

2018.09.18. 16:37

Vízre tették a palackhajót Kemecsén

Kemecse - A nagy érdeklődés miatt a nyár második hittantáborát is megszervezték Kemecsén.

Kemecse - A nagy érdeklődés miatt a nyár második hittantáborát is megszervezték Kemecsén.

Már javában tart a tanév, azonban a diákok szívesen emlékeznek vissza a nyári szünidőre, a vakáció élményeire. A kemecsei fiatalok élményekkel teli hetet tölthettek el abban a hittantáborban, amelyet a nyáron már második alkalommal rendezett meg számukra a Kemecsei Római Katolikus Egyházközség és a Kemecsei Katolikus Családok Egyesülete.

Vendégségben Nyírturán

A szervezők ismét színes, tartalmas programokkal készültek. Az első – ismerkedési – napon sok új barátot szerezhettek a táborozók. A játékos bemutatkozás és az érdekes feladatok közös megoldása is összekovácsolta őket, megalapozta az egész heti jó hangulatot. A játékosságot jelzi, hogy a gyermekek talplenyomatával készült el a tábori jelkép.

– Ebben a táborban is lehetőségünk volt egy kis spor­tolásra a Kemecse SE üzemeltette műfüves focipályán. A fiúk a hőség ellenére is lelkesen rúgták a gólokat, míg a lányok zumbáztak, néptáncoltak a plébánia udvarán. Azon a napon a mozgásé és az énekszóé volt a főszerep – tájékoztatta lapunkat Sztupáné dr. Ignéczi Mónika szervező. – Nagyboldogasszony ünnepén a nyírturai görögkatolikus parókusnál, Szabados Viktor atyánál vendégeskedtünk. A délelőtti szentmise után egész nap a táborozó fiataloktól volt hangos a parókia udvara.

– Viktor atya előbb pizzázni, majd kézműves foglalkozásra invitálta a gyerekeket. Megnéztük a nyírturai templomok gyönyörű épületeit, Viktor atya sok érdekes dolgot mesélt a görögkatolikus szertartásokról.

Családi délután

A tábor negyedik napján Kemecse egyik legszebb helye várta a diákokat, ugyanis lovas szekéren az ISI-tóhoz utaztak, ahol arra vállalkoztak, hogy PET palackokból hajót készítenek. Mindenkinek jutott feladat, gyerekek és felnőttek egyaránt lelkesen részt vettek benne, ki ragasztott, ki fóliázott, ki az ötleteket adta. A hajó mindenki nagy örömére fenn is maradt a vízen, sőt egy bátor jelentkező ki is próbálta.

– Az új kenyér ünnepére tekintettel ellátogattunk a kemecsei pékségbe, ebéd előtt Tamás László plébános atya pedig megszentelte az új kenyeret. A második turnus utolsó napján családi délutánt szerveztünk, ahol gyerekek és felnőttek megoszthatták egymással a heti élményeket.

KM


Önkéntesek is segítettek

– Ahhoz, hogy a tábort sikeresen lebonyolítsuk, az egyházközség lelkes hívei, fiatalok, idősek egyaránt segítették a szervezők munkáját. Volt, aki programokat szervezett, míg mások az étkeztetésben, mosogatásban, a gyermekek felügyeletében, a takarításban segítettek. A kellemesen eltöltött hét tartalmas szórakozást jelentett a gyerekek számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a két hét alatt közel 60 család gyermeke táborozott nálunk. A tábor költségeit főként a Nemzeti Együttműködési Alaptól pályázaton nyert pénzösszegből fedeztük, de felajánlásokat is kaptunk – tette hozzá Sztupáné dr. Ignéczi Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában