Helyi közélet

2018.09.15. 12:09

XXV. Tőkés–díjátadó Kisvárdán

Kisvárda – Kisvárdai Tőkés László Alapítvány kuratóriuma a XXV. egyéni díjátadó ünnepséget a helyi református templomban rendezi meg, szeptember 23–án, vasárnap délután, három órától.

Kisvárda – Kisvárdai Tőkés László Alapítvány kuratóriuma a XXV. egyéni díjátadó ünnepséget a helyi református templomban rendezi meg, szeptember 23–án, vasárnap délután, három órától.

A 29 évvel ezelőtt /1989. november 22./ alapított Tőkés László Alapítvány Alapító okiratának harmadik pontjában a következők olvashatók. „Egyéni díj adományozását annak a személynek, aki a magyarság helyzetét életművével (tudományos, művészeti, politikai, vallási, humanitárius cselekvések) jelentős mértékben segíti, fejlődését előmozdítja.”

XXV. díjazott Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc–díjas előadóművész

Ezt követően, adják át immár XXV. alkalommal a Tőkés–díjat. A Tőkés László Alapítvány kuratóriuma döntése alapján, szeptember 23–án, vasárnap délután Kisvárdán a Református Templomban veheti át a 2018. évi egyéni Tőkés–díjat Lengyel Szabolcstól a Kuratórium elnökétől, Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc–díjas magyar énekes, előadóművész, tanár, érdemes művész, a Krónikás Zenedealapító igazgatója. Dévai Nagy Kamilla nevét aligha kell be­mutatni az olvasóknak. Csodálatos hangja, fennkölt előadóstílusa, verses dalai révén több évtizede ismert előadóművész, s nagy tisztelet­nek örvend határokon belül és a nagyvilág magyarjai között.

Ünnepi program

Az ünnepi díjátadás a Himnusz közös eléneklésével kezdődik. A megjelenteket Százvai László kisvárdai református vezető lelkipásztora köszönti. Igét hirdet a főtiszteletű Tőkés László református püspök EP. képviselő. A kuratórium –egyhangú– döntésének ismertetését követően a díjazott munkásságáról, emberi nagyságáról, Papp Angéla tanárnő tart méltatást. A díjátadást követően a kitüntetésben részesült köszöntése következik. A díjátadó ünnepség a Szózat közös eléneklésével ér véget.

A nyilvános rendezvényre várják az érdeklődők megjelenését.

A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában