Helyi közélet

2018.10.30. 10:56

Jubiláltak a konfirmálók

Besenyőd - A résztvevők átélték újra a gyermekkori emlékeket.

Besenyőd - A résztvevők átélték újra a gyermekkori emlékeket.

Olyan hívek találkoztak a napokban a besenyődi református templomban, akik 5–10–15–20–25–55–70 évvel ezelőtt konfirmáltak. A még a községben lakókat, illetve a már elköltözötteket Simon Döme András református lelkipásztor hívta meg, hogy az évforduló alkalmából megerősítsék a konfirmációt.

– Istennek hálát adva hallgattuk az idén 90 éves református templomban az ige üzenetét, amit Pótor Imre református lelkipásztor hirdetett. Az üzenetben hangsúlyozta a keresztény ember szolgálatát, a másik emberre figyelés fontosságát, az Istennel való együttélést és a szeretet gyakorlását – tájékoztatta lapunkat Pál Lászlóné Nagy Eleonóra. – Pótor Imre egyébként kettős minőségben vett részt a találkozón. Egyrészt mint lelkipásztor, másrészt pedig mint jubiláló konfirmáló, ugyanis 50 évvel ezelőtt konfirmált az akkori bese­nyődi lelkész gyermekeként. Jó volt átélni a gyermekkori emlékeket, a konfirmáció örömeit és izgalmát. Istentisztelet után a gyülekezeti házban szeretetvendégség volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában