Helyi közélet

2018.11.22. 12:58

A természettel szimbiózisban él a család

Vásárosnamény - Lipp Adrienn több száz iskolásnak teszi lehetővé az állatok és a növények megismerését.

Vásárosnamény - Lipp Adrienn több száz iskolásnak teszi lehetővé az állatok és a növények megismerését.

Diana nyeregben. Folytathatom úgy is, és a vadászok szívében. Ez már akkor kiderült, amikor Vásárosnaményban, a Hunor étteremben csöndes zsongás közepette gyülekeztek a napokban a beregi és a szatmári vadászok, sőt még Csank János, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is eljött, hogy találkozhasson Lipp Adriennel, aki nő létére rendszeresen vadászik.

Azonban nemcsak Magyarországon, hanem a Föld szinte valamennyi meghatározó vadászmezején megfordult már, s képviseli a hazai vadászokat a Nemzetközi Safari Clubban is.

Elfogadtatni a vadászatot

A gyönyörű Diána, miután megtudta, hogy német vadászok is vannak az érdeklődők között, németül is köszöntötte őket, s fesztelenül, a világ legtermészetesebb módján beszélt a vadász nagyapjáról, édesapjáról és a természettel szimbiózisban élő családjáról, akik közül csak a két kiskorú fiú nem vadászik.

A róla készült filmről is beszélt, amely nem öncélú magamutogatás, hanem a vadászat elfogadtatása a nem vadászó társadalom minél szélesebb körével. Egyébként honnan tudnák meg, hogy a vadászok etetik, itatják a vadat, s ha el is ejtik, annak komoly vadgazdálkodási törvénye, szabálya van? Azt sem rejtette véka alá, hogy szereti főzni, sütni a vadat, mert korunkban a legegészségesebb ételeket ezekből a húsokból lehet készíteni – őpedig ízig-vérig családanya, háziasszony.

Erdei iskola fiataloknak

E sorok írója már többször találkozott a nagyszerű vadásszal, aki nemcsak a saját fiait ismerteti meg a természet értékeivel, hanem több száz iskolásnak teszi lehetővé az állatok és a növények megismerését, ugyanis könyvének bevételét – maga finanszírozta a megjelentetést – erre fordítja. A nagyon kellemes hangulatú est köszönhető Kiss B. Zoltánnak, a Felső-Tisza vidéki Vadgazdák Szövetsége elnökének és Csilla asszonynak, ahogyan szokták mondani, nélkülük ez nem jöhetett volna létre.

- Zsoldos Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában