Helyi közélet

2018.11.22. 17:02

Újabb „durranás” a Fradi előtt

Sényő – Az idősek nappali ellátását szolgáló épülettel gazdagodott az alig 1500 lelkes település.

Sényő – Az idősek nappali ellátását szolgáló épülettel gazdagodott az alig 1500 lelkes település.

Ha valaki mondjuk húsz év után látogatna vissza újra Sényőre, nem ismerne rá a községre. És ez nem pusztán a munkának, a pénznek és a szorgalomnak köszönhető, hanem például a véletlennek és a szerencsének is – mondta ünnepi beszédében Pehely Zoltán polgármester az idősek nappali ellátását szolgáló épület csütörtöki, ünnepélyes átadásán. – Amikor az Országgyűlés arról döntött, hogy drasztikusan lecsökkenti a országgyűlési képviselők létszámát, dr. Seszták Miklós választókörzetébe kerültünk. Aztán amikor először találkoztunk az érintett polgármesterekkel, azt gondoltunk, hogy egy protokolláris összejövetelre vagyunk hivatalosak, de aztán idővel kiderült: egy másik kávéházba érkeztünk meg. Kiderült, hogy olyan forrás áll rendelkezésre, amit igyekeztünk a lehető legpraktikusabb célra költeni. Korábban halkan, most pedig hangosan köszönöm meg a lehetőséget – említette a településvezető a 87 millió forintos beruházás átadási ceremóniáján.

Az alig 1500 lelkes község harmadosztályú futballcsapata a hétvégén még bajnokit játszik, utána viszont már teljes mellszélességgel a Ferencváros fogadására készülnek a Magyar Kupában. Tip-top környezetben, tiszta szívvel várják a honi élcsapatot. Természetesen ez is szóba került a pohárköszöntők során.

– Szeretném átadni a 104. életévében járó nagymamám üdvözletét a sényőieknek – büszkék lehetnek az új létesítményre. Nem az az öreg, aki a hóesésben nem tud lehajolni hógolyót gyúrni, hanem az, aki nem tud örülni a hóesésnek. Azt kívánom, hogy minél többször örüljenek itt is a hóesésnek – jegyezte meg dr. Seszták Miklós kormánybiztos.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában