Helyi közélet

2018.12.05. 09:57

Decemberi csokoládéláz

Nyíregyháza - Az üzletek akciókkal és különleges termékekkel csábítják be a vásárlókat.

Nyíregyháza - Az üzletek akciókkal és különleges termékekkel csábítják be a vásárlókat.

Közelednek az ünnepek, a Mikulás szinte már a küszöbön áll, ez egy olyan időszaka az évnek, amikor megemelkedik az édesség-, sütemény- és csokoládéfogyasztás országszerte. Egy biztos: mindenki talál kedvének valót, és ilyenkor még azok is könnyebben engednek a kísértésnek, akik nem hívei az édességnek. Vajon a megjelölés ellenére tényleg csokoládét vásárolunk és mennyire terheli meg pénztárcánkat a decemberi ünnepi láz?

Tudnivalók a csokiról

A csokoládék összetevőjére vonatkozó előírásokat és szabályozásokat a Magyar Élelmiszerkönyv tartalmazza, miszerint az étcsokoládé olyan édesség, amely legalább 35% összes kakaó szárazanyagot tartalmaz, míg tejcsokoládé esetén ez az arány 25%. A leírás hosszú, egy terméknek sok előírásnak kell megfelelnie. Felmértük a belvárosi üzletek és drogériák édességkínálatát. A vásárlókat gazdag kínálat fogadja Miklós napjához közeledve. A bő kínálatnak megfelelően eltérőek az édességek árai, a márkásabb és minőségileg jobb termékek jóval többe kerülnek, mint a nem annyira neves társaik. Több helyen akciókkal is várják a betérőket.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában