Helyi közélet

2018.12.10. 17:48

Felpezsdült a Huszártelep élete

Nyíregyháza - A külföldi szakemberek felkeresték a lakótelepen élő hátrányos helyzetű családokat.

Nyíregyháza - A külföldi szakemberek felkeresték a lakótelepen élő hátrányos helyzetű családokat.

Fergeteges programot tartottak a napokban a nyíregyházi Huszártelepen. A „Közösen a kiútért” TOP-os pályázatban lévő szociális munkások fontosnak tartották, hogy közelebb kerüljenek a lakótelepen élő és tanuló gyermekekhez, ezért úgy gondolták, hogy „Lombhullató partit” rendeznek, ami végül nagy sikert aratott.

Sok élményt szereztek

Az iskola tornatermében gyűltek össze kicsik-nagyok, hogy egy nagyot bulizzanak, hogy egy picit elfelejtsék az iskola fáradalmait, a tanulást, és hogy mindenki kikapcsolódjon, jól szórakozzon. Rengeteg érdekes program valósult meg abban a pár órában, amit együtt töltöttek a fiatalok, sok közös élményben volt részük. Akadályversenyen, kreatív őszi képek készítésén keresztül, gesztenyebábuk faragásán át a levélnyomdáig, palackbowlingig minden szerepelt a repertoárban. A kisebbek inkább az alkotás mesterségét választották, míg a nagyok a sportot részesítették előnyben. A délutánt az adományokból származó ajándékok átadásával zárták. A gyermekek minden egyes apró meglepetésnek örültek, és izgatottan várták, hogy ki mit húz ki a titkos ládikából.

Ösztöndíjjal tanulnak

A kikapcsolódást követő napon a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka mesterszakos hallgatói látogattak ki a Huszártelepre. A külföldről érkezett diákok magyar állami ösztöndíjjal tanulnak hazánkban. Jordániából, Nigériából és Szíriából érkeztek, ahol már szereztek egy alapdiplomát. Most a gyakorlat keretén belül családlátogatáson vettek részt, valamint interjút készítettek és a családsegítők munkáját ismerték meg.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában