Helyi közélet

2018.12.08. 09:40

Praktikusabb lett az élet Nyírbogdányban

Nyírbogdány - Számottevő előrelépést jelentenek a felavatott létesítmények a község életében.

Nyírbogdány - Számottevő előrelépést jelentenek a felavatott létesítmények a község életében.

Fontos nap volt a nyírbogdányiak életében a péntek, hiszen három olyan létesítményt is avattak a községben, amelyek ezentúl megkönnyítik az ott élők mindennapjait.

– Nem biztos, hogy ez a kondipark világhírű tornászokat nevel majd, de aki eljön ide, máris sokat tesz az egészségéért azzal, ha minden nap edz egy kicsit – mondta el Seszták Miklós kormánybiztos a C típusú sportpark megnyitóján. Az esős idő ellenére sokan eljöttek a megnyitóra, a sportparkot pedig Angyalosi Zsoltné református tiszteletes asszony és Sári András római katolikus atya is megáldották.

Biztonságosabb utakon

– Nagyon büszke vagyok, hiszen kétség kívül elmondhatjuk, hogy Nyírbogdány egy élhető, fejlődő település, ami a mai naptól kezdve egy biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a kerékpárosok számára is – hangsúlyozta nyitóbeszédében Balogh Tibor Zoltán, Nyírbogdány polgármestere. A településfejlesztési program keretein belül egy régi, nagy álom is teljesült a község életében, hiszen a két részre szakadt települést ezentúl a nyírbogdányi helyi kerékpárút köti össze a gyár­teleppel.

Átadták a település első termelői piacát is, amely modern körülményeket teremt az árusok és vásárlók számára egyaránt. Az automatikusan mozgatható, rácsos kapukkal ellátott, félig nyitott piactér lehetővé teszi, hogy ne csak a szabad levegőn, de fűtött térben is működhessen a piac. Az említett beruházások közel 300 millió forintból valósultak meg a településen. – Úgy is mondhatnánk, hogy ezek a fejlesztések „előajándékok” voltak, hiszen jövőre tölti be nyolcszázadik életévét Nyírbogdány – emelte ki a polgármester. Ez alkalomból Demjén Gábor zenész adott elő egy születésnapi dalt, amit ő maga írt a kerek évfordulóra.

Tervekkel teli jövő

– Ezek a beruházások kiemelten fontosak, itt azonban nem állhatunk meg, van még teendő: szeretnénk kiépíteni a Nyírtura-Nyírbogdányi kerékpár- utat, így egészen Tokajig be tudnánk csatlakozni a biciklisek számára létesített úthálózatba. Nagy álmunk egy tornacsarnok, illetve tervezzük a járdák felújítását és új szakaszok létesítését is. A csapadékvíz elvezetésének korszerűsítését is megcéloztuk már szelvény- és burkolatcserével, valamint szeretnénk bővíteni és felújítani a baptista Kazinczy Ferenc Általános Iskolát – avatta be lapunkat jövőbeli terveibe a polgármester.

- GE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában