Helyi közélet

2018.12.11. 14:35

Segítik a fejlődésüket

Nyíregyháza - Tizennyolc vizesblokk, valamint hat tanterem fal- és padlóburkolata újult meg a Bárcziban.

Nyíregyháza - Tizennyolc vizesblokk, valamint hat tanterem fal- és padlóburkolata újult meg a Bárcziban.

A Bárczi Gusztáv iskola épületegyüttese a múltban Nyíregyháza egyik szellemi központja volt. Az eredetileg ortodox zsinagógának, iskolának, papi laknak készült intézményt nem kímélték a történelem viharai, alapjaira épült az a komplexum, amelyben ma sajátos nevelési igényű gyermekeket, fiatalokat oktatnak és fejlesztik a képességeiket.

– A Nyíregyházi Tankerületi Központ közel 39 millió forintos uniós támogatást nyert az iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére. A beruházás során hat tanteremben cserélhették le a fal- és padlóburkolatot, az „A” és „B” épületben egyaránt megújultak a mellékhelyiségek, emellett kicserélték a termek elavult bútorzatát és fejlesztő eszközöket is vásároltak. A bejáratnál akadálymentes rámpát alakítottak ki, amihez acélkorlát is készült – ismertette a hétfői átadó ünnepségen Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató. Hozzátette: a beruházás elsődleges célja, hogy a gyerekek egészségi állapotuk és egyéni képességeiknek megfelelő környezetben fejlődhessenek, tanulhassanak és bontakoztathassák ki a tehetségüket.

Kis lépés egy embernek

Dr. Ulrich Attila elsősorban az iskola diákjaihoz és oktatóihoz szólt.

– Volt egy férfi, úgy hívták, hogy Neil Armstrong – ő volt az az űrhajós, aki elsőként léphetett a Holdra. Ő akkor azt mondta: „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.” Az épületet bejárva azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtesznek és megteszünk azért, hogy egyszer olyan állapotba hozzák ezt az intézményrendszert, ami méltó a falai között folyó munkához – mondta a megyeszékhely alpolgármestere.

A gyerekek kis műsorral készültek az ünnepségre, énekeltek és táncoltak. A megható produkciók után a szalagvágás következett, ami közben elhangzott egy ígéret, miszerint amint lehet, folytatják a már megkezdett felújításokat a Bárczi Gusztáv iskolában.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában