Helyi közélet

2018.12.03. 14:15

Több száz gépjárművezetőt és kerékpárost ellenőriztek Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Demonstratív közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön lévő főbb közlekedési útvonalakon 2018. november 30-án.

Tiszavasvári - Demonstratív közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön lévő főbb közlekedési útvonalakon 2018. november 30-án. Az ellenőrzés elsődleges célja a közúti balesetek számának csökkentése, az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők forgalomból való kiszűrése volt. A demonstratív rendőri jelenét ideje alatt az egyenruhások két járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, akik a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem adtak elsőbbséget a gyalogosok részére. Ittas járművezető a nap folyamán nem került kiszűrésre.

Az ellenőrzés a késő délutáni órákban kiterjedt a kerékpárral közlekedőkre is. Akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak a rendőrök, a figyelmeztetés mellé láthatóságot elősegítő világítóberendezéseket adtak ajándékba.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanilyen jelentőséggel bír.

A közlekedők a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

… hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában