Helyi közélet

2019.01.29. 08:18

Ezerből csak tizenheten mernek újraéleszteni

Nyíregyháza - Ingyenes életmentő tanfolyammal ért véget múlt pénteken a nyíregyházi 100 Éves Patika újraélesztési hete.

Nyíregyháza - Ingyenes életmentő tanfolyammal ért véget múlt pénteken a nyíregyházi 100 Éves Patika újraélesztési hete. A rendezvény a TEVAgy a hős! országos program része volt, a kezdeményezés nagykövetei az előadással egybekötött tanfolyamon megtanították az érdeklődőknek azt az öt lépést, amit elsajátítva a gyermektől a nyugdíjasig bárki megmentheti bajba jutott embertársa életét. S hogy miért van erre szükség? A statisztika megdöbbentő: hazánkban ezer emberből csupán 17 tud és mer életet menteni, miközben naponta átlagosan hetven esetben lenne szükség a civil beavatkozásra.

– A program részeként megismert újraélesztési technika a laikusok számára is könnyedén elsajátítható. Két egészségügyi szakember találta ki, a TEVA Gyógyszergyár pedig felkarolta a kezdeményezésüket azzal a céllal, hogy minél több ember számára elérhető legyen az életmentő mozdulatsor – mondta el érdeklődésünkre dr. Zajácz Tamás, a tanfolyam helyszínéül szolgáló patika tulajdonosa.

– Van egy négyéves kisfiam, így mindenre fel kell készülnöm. Szerettem volna megtanulni, mit kell tennem, ha valaki a segítségemre szorul – árulta el kérdésünkre Dománné Espán Nikolett. A nyíregyházi anyuka hozzátette: pénzügyi területen dolgozik, sokan megfordulnak a környezetében, így a megszerzett tudás sokszorosan is hasznos lehet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában