Helyi közélet

2019.02.13. 15:18

„Fellélegezhet” a pulmonológia

Nyíregyháza - Négy ütemben fejlesztik a Jósa András Oktatókórház pulmonológiai osztályát a Sóstói úti telephelyen.

Nyíregyháza - Négy ütemben fejlesztik a Jósa András Oktatókórház pulmonológiai osztályát a Sóstói úti telephelyen.

Bejárással kezdődött szerdán a sajtótájékoztató a nyíregyházi Sóstói úti kórház pulmonológiai osztályán, ahol megmutatták az emeleti új vizesblokkokat a nővérhívóval együtt, amivel elindult egy nagyobb beruházás a részlegen. Vis major keretből az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatja a rekonstrukciót.

A sajtótájékoztatón résztvevő orvosok, ápolók és a kórházakat vezető dr. Adorján Gusztáv főigazgató is azt hangsúlyozta: időszerűvé vált az osztály felújítása, ugyanis a falak, a belső tér burkolatai és a nyílászáró szerkezetek az 1960-as években épültek, régen elavultak.

– Örömmel jelenthetjük be, hogy a Sóstói úti telephelyen a mostoha sorsú osztályok is sorra kerülnek végre, és itt is fejleszthetünk; javíthatunk a gyógyítás körülményein, ezzel régi adósságot törlesztünk a betegek és az itt dolgozók számára. A lehetőségeink korlátoltak, ezzel akkor szembesültünk, amikor megbontottuk az öreg falakat, s láttuk, hogy nagyobb átalakításra nem lesz lehetőségünk. Többek között a régi nővérhívó rendszer sem volt bővíthető, de működése bizonytalanná vált, és koránál fogva már alkatrész-ellátottsága sem volt biztosítható, így teljes cseréje mellett döntöttünk – említett egy fontos beruházási elemet a főigazgató. – Bízom benne, hogy egy egészen másik osztályt fogunk látni május végére, már csak azért is, mert ez a megye egyetlen pulmonológiai osztálya, ahol évente négyezer beteget látnak el – tette hozzá dr. Adorján Gusztáv, s megosztotta az is, hogy hosszas tárgyalásokat követően több mint 150 millió forintot költhetnek el.

A kivitelezés végét az idén nyárra datálják, addig is úgy szervezik a munkát, hogy ne zavarják a betegellátást.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában